Lamborghini je oficiálně v Praze. Chce zdvojnásobit prodeje

Radek Pecák Radek Pecák
Aktualizováno 10. 4. 2015 9:48
V České republice tak chce automobilka s býkem ve znaku prodávat patnáct vozů ročně.
Hlavním tahákem je 750koňová verze Aventadoru s označením Superveloce.
Hlavním tahákem je 750koňová verze Aventadoru s označením Superveloce. | Foto: Lamborghini

Praha - Česko má první oficiální prodejnu italské značky supersportovních vozů Lamborghini. Bude prodávat oba běžně vyráběné modely - Aventador a Huracán. Dealerství je nově otevřené na Smíchově v areálu společnosti Porsche Inter Auto. "Na českém trhu chceme prodávat ročně patnáct vozů," sdělil při otevření šéf automobilky Stephan Winkelmann.

Je to více než zdvojnásobení ročních prodejů z posledních let. Vloni statistiky Svazu dovozců automobilů zaznamenaly registrace šesti nových Lamborghini, předloni pěti. V České republice bude i servis těchto supersportovních aut.

Na otevření nového zastoupení se přijel podívat i šéf značky Stephan Winkelmann (na snímku druhý zleva).
Na otevření nového zastoupení se přijel podívat i šéf značky Stephan Winkelmann (na snímku druhý zleva). | Foto: Lamborghini

V autosalonu, jehož plocha je 265 metrů čtverečních, vzniklo místo pro vystavení čtyř vozů. Kromě aut z běžné produkce (mezi něž zanedlouho přibude i model SUV) se v autosalonu budou vystavovat i automobily z exkluzivní řady výstavních modelů Collezione Automobili Lamborghini. Nyní si zákazníci mohou prohlédnout Aventador LP 750-4 Superveloce.

Oproti sériovému provedení vozu Aventador byl vůz Superveloce odlehčen o padesát kilogramů a výkon dvanáctiválcového atmosférického motoru naopak vzrostl až na 750 koňských sil. Maximální rychlost automobilu přesahuje hranici 350 kilometrů v hodině, zrychlení 0-100 km/hod je 2,8 s.

Značka se v budoucnosti chce více než dosud zaměřit na kombinaci sportovnosti a pohodlí. "Klíčová je kombinace vysokého výkonu a nízké hmotnosti. Je to čím dál složitější, protože snižování hmotnosti je velmi drahé, musíte používat špičkové materiály. Už není tak podstatná nejvyšší rychlost. Ano, akcelerace je důležitá, ale čím dál větší roli hraje ovládání auta. A zákazníci také čím dál víc žádají v supersportovních autech to, na co jsou zvyklí ze sedanů. Chtějí komfort i rychlost a dravost," uvedl Stephan Winkelmann v rozhovoru pro server iHNED.cz.

Společnost Automobili Lamborghini byla založena v roce 1963 se sídlem v Sant'Agata Bolognese v severovýchodní Itálii. Nyní nabízí Lamborghini Huracán LP 610-4, který měl svou světovou premiéru na ženevském autosalonu v roce 2014 a Aventador LP 700-4, v provedení Coupé a Roadster.

Vloni prodala po celém světě rekordních 2500 aut. Největšími trhy jsou USA, Německo, Čína a Blízký východ.

 

Právě se děje

Další zprávy