Úpravy nového Lexusu RX se dotknou především zevnějšku

Zbyněk Klíč
16. 2. 2012 8:18
V nabídce nového Lexusu se objeví i sada sportovních doplňků pod názvem F Sport
Lexus RX 450h
Lexus RX 450h | Foto: Lexus

Na internet unikl katalog japonské verze modernizovaného Lexusu RX. Díky němu víme, jak bude nové SUV japonské automobilky vypadat.

Připravovaný crossover Lexusu dostane novou příď podle nového designového trendu značky. Upravená maska chladiče navazuje svými tvary na novou generaci sedanu GS, ve spodní části hlavních světlometů budou diodová světla pro denní svícení. Nový je také přední nárazník s ostřejšími rysy, koncové světlomety mají odlišnou grafiku. Změny interiéru jsou méně zřetelné, úpravy se týkají například designu volantu, který se shoduje s tím z aktuálního modelu GS, očekávat lze rovněž nová barevná provedení a jiné materiály.

V nabídce nového Lexusu se objeví sada sportovních doplňků pod názvem F Sport, díky níž bude RX působit agresivněji. Pod kapotou RX 270 bude pracovat 2,7litrový čtyřválec o výkonu 138 kW, RX 350 pak bude poháněn 3,5litrovým vidlicovým šestiválcem s 206 kW a 348 Nm. Hybridní RX 450h zkombinuje V6 s elektromotorem, jeho maximální výkon bude dosahovat 220 kW.

 

Právě se děje

Další zprávy