Toto je nový Lexus IS. Další informace v úterý z USA

Radek Pecák Radek Pecák
11. 1. 2013 6:42
Nová generace vozu IS přebírá řešení z konceptu LF-CC
Foto: Lexus

Výstavní premiéra nové generace vozu Lexus IS se odehraje v úterý 15. ledna na autosalonu v Detroitu. Automobilka však již uvolnila základní sadu fotografií.

V rámci zcela nové modelové řady IS pro Evropu se představí IS 250 a IS 300h, jenž je prvním modelem IS s pohonem Lexus Hybrid Drive. K oběma modelům bude možné zvolit i paket výbavy F SPORT.

Designéři vyšli  z úspěšného konceptu LF-CC.  Vůz tak má dnes již charakteristickou maskou chladiče ve tvaru vřetene.

Foto: Lexus

Při pohledu z boku se hlavní masa kabiny soustředí do zadní části; k ještě vyšší míře elegance a dynamiky přispívá stoupající boční linka ubíhající od spodních partií vozu k zadním sdruženým světlům.

Automobilka v tiskové zprávě uvádí, že nové IS díky větší šířce a delšímu rozvoru nabízí mnohem více místa na zadních sedadlech i v zavazadlovém prostoru. Výsledkem prodlouženého rozvoru a tenčí konstrukce předních sedadel je největší prostor pro kolena v dané třídě a současně i snazší nastupování a vystupování.

Foto: Lexus

Řidič sedí níže

Vpředu se snížil posaz řidiče a rovněž se zmenšil úhel sklonu nového volantu, jehož konstrukce se inspirovala u speciálu LFA. Dále se prodloužil rozsah podélného nastavování volantu, aby řidič mohl zaujmout sportovnější pozici.

Součástí středové konzoly jsou elektrostatické spínače (u značky Lexus použity poprvé), s jejichž pomocí lze regulovat teplotu klimatizace pouhým dotykem prstu.

Foto: Lexus

Vozy v provedení F Sport bude možné okamžitě rozpoznat pomocí exkluzivního designu masky chladiče a předního nárazníku. Dělící linka masky chladiče je posazena o něco výše než u standardního provedení, čímž se zvětšila plocha spodní části masky, aby se zlepšily parametry sání v souladu se sportovnějším charakterem této verze.

Verze F Sport rovněž používají exkluzivní palubní ukazatele pro řidiče s pohyblivou centrální částí známé z modelu LFA. 
 
Značka Lexus letos oslavuje 24 let své existence. Lexus je dnes jediným světovým výrobcem luxusních vozů, který nabízí ucelenou řadu vysoce výkonných plně hybridních modelů skládající se z RX 450h, hybridního crossoveru, jež je přímým nástupcem prvního hybridního SUV na světě RX400h, dále GS 450h, vysoce výkonného hybridního sedanu, vlajkové lodi LS 600h, hybridní limuzíny se stálým pohonem všech kol a modelu CT 200h.

 

Právě se děje

Další zprávy