Také VW Transporter T6 zůstane jen u spalovacích motorů

Radek Pecák Radek Pecák
20. 3. 2015 8:37
Volkswagen začíná odhalovat šesté pokračování své legendární dodávky.
Základní tvar dodávky zůstává již léta stejný.
Základní tvar dodávky zůstává již léta stejný. | Foto: Volkswagen

Volkswagen, konkrétně jeho divize Užitkové vozy, začíná s postupným odhalováním šesté generace legendární dodávky Transporter.

Světová premiéra se pak má odehrát 15. dubna.

Zveřejněná skica zadní části automobilu ukazuje, že v oblasti designu se žádná revoluce konat nebude. Pouze bok oživuje výrazný prolis táhnoucí se od zadních k předním světlometům.

"Nějaká velká změna ani není žádaná. S konzervativní filozofií v oblasti designu má koncern Volkswagen, nejen v oblasti užitkových vozů, velké zkušenosti. Právě i nadčasový jazyk designu Volkswagen přispívá k tradičně vysoké zůstatkové hodnotě našich ojetých automobilů. Kromě toho, tvary užitkových vozů jsou do značné míry definovány i způsobem jejich užívání. Dramatické změny tvarů by mohly být problematické i z hlediska jejich budoucího využívání," vysvětluje filozofii přístupu tvůrců vozu Jan Procházka, ředitel VW Užitkové vozy Česká republika.

Řidiče ohlídají asistenční systémy

Hlavní změny se tedy dají očekávat v motorovém prostoru, kde budou pracovat úspornější motory splňující emisní normu Euro 6, a také v oblasti elektroniky. Dá se očekávat řada komfortních a bezpečnostních asistenčních systémů, které Volkswagen již dříve nabídl ve svých osobních automobilech.

Podle zdrojů online deníku Aktuálně.cz zatím Volkswagen neuvažuje, že by do tohoto vozu montoval alternativní pohonné jednotky. V nejbližší době se tedy nedočkáme ani elektrické verze, ani transporteru, který umí jezdit na stlačený zemní plyn (CNG). 

 

Právě se děje

Další zprávy