Svolávací akce kvůli dvěma špatným šroubkům: Vzácné Porsche 918 Spyder musí do servisu

Jan Markovič Jan Markovič
18. 7. 2016 10:27
I auto s cenovkou 21,5 milionu korun se může dostat do svolávací akce. V případě supersportu Porsche 918 Spyder je letošní nutná návštěva servisu už třetí v pořadí. Tentokrát se ovšem jedná o dost kuriózní problém. Na vině je jen několik vadných šroubků.
Por supersport nejde o první podobnou akci. Loni automobilka svolávala všechny kusy vyrobené do dubna 2015 kvůli možným problémům s kabeláží topení.
Por supersport nejde o první podobnou akci. Loni automobilka svolávala všechny kusy vyrobené do dubna 2015 kvůli možným problémům s kabeláží topení. | Foto: Porsche

Všechny supersportovní vozy Porsche 918 Spyder musí do servisu. Auto, kterého na světě existuje 918 kusů, z nichž každý vyšel minimálně na 21,5 milionu korun, může mít problémy s několika málo šroubky. Jde o ty, které drží bezpečnostní pás na místě, konkrétně na jeho ukotvení a v oblasti navijáku.

Porsche totiž objevilo chybu ve svém katalogu dílů k modelu 918 Spyder. „Nemůžeme vyloučit možnost, že technici, kteří s bezpečnostními pásy pracovali, mohli použít špatné šrouby na špatném místě. V takovém případě by mohla být funkčnost bezpečnostního pásu narušena,“ stojí v oficiálním vyjádření automobilky.

Firma proto kontaktuje všechny majitele Porsche 918 Spyder a pozve je do servisu, kde automechanici pohledem zjistí, zda jsou nainstalované správné nebo špatné šrouby, a popřípadě je vymění. Chybu v seznamu dílů už opravila.

Pro supersport nejde o první podobnou akci. Loni automobilka svolávala všechny kusy vyrobené do dubna 2015 kvůli možným problémům s kabeláží topení. Rok předtím mohly mít některé vozy potíže s jistými komponenty šasi. Všechny opravy jsou samozřejmě prováděny zdarma.

 

Právě se děje

Další zprávy