SUV Bentley se vyrábět bude. Jen asi trošku jiné

Radek Pecák Radek Pecák
14. 3. 2012 6:45
Automobilka již připravila i výbavu pro případ jízdy v náročném terénu
Foto: Radek Pecák

Představitelé automobilky Bentley se zatím o budoucnosti svého nového vozu, prvního SUV, které bylo ve formě konceptu představeno na autosalonu v Ženevě, vyjadřují zdrženlivě.

Je ale patrné, že se zahájením sériové výroby se počítá, což lze vyčíst mezi řádky jednotlivých proslovů. Například Anna Gruberová, ředitelka komunikace společnosti Porsche Inter Auto.CZ - dovozce značky Bentley do ČR - tvrdí toto: "Představený koncept EXP 9 F na ženevském autosalonu, vyvolal mnoho pozitivních reakcí ze strany odborné veřejnosti i potenciálních zákazníků. Značka Bentley bude všechny poznatky po celém světě analyzovat a až poté zveřejní definitivní rozhodnutí o sériové produkci tohoto vozu," sdělila.

Palubní deska je obložena celistvým kusem dřeva
Palubní deska je obložena celistvým kusem dřeva | Foto: Aktuálně.cz

Dá se tak současně předpokládat, že sériová verze nebude zcela identická s tou prezentovanou v Ženevě. To se ale týká hlavně exteriéru. K interiéru jednak žádné výhrady nebyly a jednak vypadal zcela dohotoveně.

Není luxusnějšího SUV

Bentley auto zamýšlí jako absolutně nejluxusnější SUV, na které bude vůbec lze pomyslet.

Vzadu je k dispozici bar
Vzadu je k dispozici bar | Foto: Aktuálně.cz

V interiéru jsou ručně zpracované materiály jako dřevo, kůže a kovy, jako je hliník, ocel či dokonce bronz. Hlavní část přístrojové desky je vytvořena z jediného kusu dřeva.

Podle typu povrchu vozovky bude možné si navolit jeden ze tří jízdních režimů - Comfort, Sport a Off-Road. Na displeji mezi přístroji před řidičem lze podle situace přepínat například mezi zobrazením navigace nebo kamery, což má být užitečné, pokud se řidič superluxusního Bentley pustí do náročného terénu.

Pikniková výbava bude zřejmě za příplatek
Pikniková výbava bude zřejmě za příplatek | Foto: Aktuálně.cz

Na vyjíždění strmých svahů bude určitě mít vůz dostatek síly. K dispozici totiž řidič bude mít pohon všech kol a motor 6,0l W12 s dvojicí turbodmychadel. Jeho výkonem je 600k a maximální točivý moment 800Nm.

 

Právě se děje

Další zprávy