Skončila uzavírka D1 mezi Psáři a Souticemi kvůli bourání mostů

ČTK ČTK
Aktualizováno 20. 3. 2016 11:18
Úsek silničáři zprůjezdnili pro veškerou dopravu o půl hodiny dříve oproti předpokladům, očekávali otevření v 11:00. Uzavírka trvala od sobotních 19:00.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Radek Pecák

Psáře (Benešovsko) - Uzavírka brněnské dálnice D1 na Benešovsku mezi Psáři a Souticemi kvůli bourání mostů už skončila. ČTK to řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Úsek silničáři zprůjezdnili pro veškerou dopravu o půl hodiny dříve oproti předpokladům, očekávali otevření v 11:00. Uzavírka trvala od sobotních 19:00.

Zprůjezdněný je levý jízdní pás, řidiči zde projedou obousměrně ve dvou zúžených pruzích. Na pravém jízdním pásu, což je směr Praha - Brno, práce ještě pokračují.

"Úsek je nyní volně průjezdný," řekl před 11:00 policejní mluvčí Jakub Vinčálek. Komplikace se podle něj objevily v sobotu večer a dnes kolem 9:00 ve Vlašimi, kdy se vytvořila ve městě dopravní zácpa.

Dva silniční nadjezdy zhruba na 50. kilometru byly zdemolovány v sobotu večer, do rána pak pokračovalo odstraňování jejich částí z vozovky. Řidiči osobních aut museli místo objíždět přes Vlašim, objížďka pro nákladní vozidla byla výrazně delší, vedla přes Tábor a Pelhřimov.

Dálnice D1 se opravuje od roku 2014. Celá akce mezi Mirošovicemi na 21. kilometru a Kývalkou na 182. kilometru je rozdělená do 21 úseků, které se opravují postupně. Nyní jsou hotové čtyři úseky z první etapy a další tři jsou rozestavěné.

Letos očekává ŘSD zahájení prací na dalších šesti stavbách. Celkové náklady oprav všech vybraných úseků D1 se odhadují zhruba na 14 miliard korun.

 

Právě se děje

Další zprávy