Škoda začala nabízet sportovně upravený Superb. Varianta SportLine je nejdražší v nabídce

Ondřej Běhal
29. 5. 2016 13:49
Škoda obohatila ceník manažerského Superbu a Superbu Combi o novou variantu SportLine. Jde o nejdražší výbavu v nabídce, lze ji mít od 858 900 korun, ale také za více než 1,13 milionu bez příplatkové výbavy.
Foto: Škoda Auto

Nová Škoda Superb SportLine dostupná v obou karosářských verzích Liftback i Combi se dá již nyní objednávat, u prodejců by se měla objevit koncem srpna. Jde o nejdražší provedení vlajkové lodi automobilky. Cena o šest tisíc přesahuje luxusní variantu Laurin&Klement.

Porovnání nové Škody Superb SportLine s konkurenty

Škodu Superb Sportline 1.8 TSI jsme porovnali s dalšími pětidveřovými manažerskými vozy Fordem Mondeo a Opelem Insignia - podívejte se zde. Superb Combi Sportline 2.0 TDI/140 kW s pohonem všech kol jsme porovnali s Mazdou 6 Wagon a VW Passat Variant zde.

Superb SportLine se od ostatních výbavových stupňů liší zejména exteriérovými doplňky v lesklé černé barvě. Sportovní podvozek přibližuje manažerský koráb o 15 mm k zemi. Řidič a spolujezdec sedí ve sportovních sedadlech s čalouněním v kombinaci alcantara (semiš) a kůže. Stabilizační systém ESC má speciální sportovní mód stejně jako palubní počítač. Za zmínku stojí i kryty pedálů z ušlechtilé oceli nebo černý strop.

Škoda Superb SportLine se nabízí pouze s objemnějšími a výkonnějšími pohonnými jednotkami. Nejlevněji ji lze pořídit s benzinovým turbomotorem 1.8 TSI za 858 900 korun.

K dispozici jsou i silnější dvoulitrové motory s výkony 162 a 206 kW, přičemž ten výkonnější se pojí výhradně s pohonem všech kol. Ve verzi kombi jde o nejdražší možnou variantu Superbu vůbec. Přijde na 1 133 900 korun, další desítky tisíc se dají utratit za příplatkovou výbavu.

Škoda Superb Combi Sportline
Škoda Superb Combi Sportline | Foto: Škoda Auto

Nejslabším naftovým motorem pro Superb SportLine je 2.0 TDI/110 kW, model se nabízí i v silnější verzi 140 kW, a to jak s pohonem přední nápravy, tak všech kol.

Proti luxusní výbavě Laurin&Klement má Superb SportLine ve standardu kromě již zmíněných prvků i skla zatmavená v zadní části vozu nebo vyhřívané přední sklo. Naopak mu chybí například navigace, parkovací asistent nebo adaptivní tempomat, což jsou prvky dostupné pouze za příplatek.

 

Právě se děje

Další zprávy