Škoda vyrobí nové SUV nejdříve pro Seat

Radek Pecák Radek Pecák
18. 8. 2014 19:25
Seat bude v kategorii SUV cílit na jinou skupinu zákazníků než Škoda, sesterská značka v koncernu Volkswagen.
Závod v Kvasinách patří mezi nejmodernější automobilky v Evropě
Závod v Kvasinách patří mezi nejmodernější automobilky v Evropě | Foto: Aktuálně.cz

Praha - První sportovně užitkový vůz v historii Seatu začne z výrobních linek závodu Škoda Auto v Kvasinách sjíždět již na sklonku příštího roku.

Podle zdroje deníku Insider, který si nepřál být jmenován, začne uvádění vozu na jednotlivé evropské trhy v listopadu roku 2015 a bude pokračovat ještě v prvních týdnech roku 2016.

Automobil tak bude veřejnosti představen dříve než nástupce nynější generace vozu Škoda Yeti, který se prodává od roku 2009 a který se po celou dobu vyrábí právě v Kvasinách.

S druhou generací škodováckého SUV bude budoucí terénní Seat sdílet podvozkovou platformu MQB a rovněž řadu dílů podvozku i pohonu.

Nové SUV Seatu navíc nebude dlouho osamocené v nabídce této značky. "Připravuje se ještě malé SUV odvozené od příští generace vozu Ibiza," prozradil zdroj. Tento vůz se ale bude vyrábět ve Španělsku.

Seat tak bude v kategorii SUV cílit na trochu jinou skupinu zákazníků než Škoda, sesterská značka v koncernu Volkswagen.

Bude nadále vyrábět spíše menší automobily, zatímco Škoda naopak plánuje při své růstové strategii oslovit i bohatší klientelu. Té brzy kromě nové generace Superbu nabídne i nové, velké SUV. Naopak s malým vozem v této kategorii se prý zatím nepočítá.

Článek vyšel v pondělí 18. srpna 2014 v sesterském deníku Insider.

 

Právě se děje

Další zprávy