Čtvrtstoletí Škody s Volkswagenem: Co je deset největších úspěchů a deset nezdarů?

Čtvrtstoletí Škody s Volkswagenem: Co je deset největších úspěchů a deset nezdarů?
Úspěch číslo 2: Rozvoj závodů Škodovky. Během 25 let koncern Volkswagen investoval v České republice zhruba 300 miliard korun. Nyní se rozšiřuje zejména závod ve východočeských Kvasinách, kde se bude dělat několik typů vozů kategorie SUV a i nadále superb.
Úspěch číslo 3: Rostoucí prodeje vozů Škoda. Již druhým rokem po sobě překračuje odbyt Škodovek na celém světě hranici jednoho milionu kusů. Nyní Škoda vyrábí a prodává přibližně šestkrát tolik aut než před čtvrtstoletím.
Úspěch číslo 4: Model Octavia. I když je jako vlajková loď brán model Superb, ve skutečnosti táhne automobilku vzhůru Octavia. Nápad vytvořit na podvozku vozu Golf třetí generace větší vůz, navíc s praktickou karosérií typu liftback, by měl být vytesán do žuly.
Úspěch číslo 5: Vylepšení image. Škodovky, například na velmi vyspělém automobilovém trhu ve Velké Británii, bývaly desetiletí brány jako "aušus". Dnes se pravidelně umisťují na vrcholcích žebříčků zákaznické spokojenosti. K popularitě přispěla i řada povedených reklam, například s touto "upečenou" fabií.
Foto: Škoda Auto
Radek Pecák Radek Pecák
15. 4. 2016 7:31
Díky spojení s koncernem Volkswagen se ze Škody v průběhu uplynulého čtvrtstoletí stal skutečně renomovaný výrobce moderních automobilů. Investice do výrobních závodů i vývojových center dosáhly tří set miliard korun, počet zaměstnanců se zvýšil o 11 tisíc a produkce automobilů vzrostla z necelých dvou set tisíc na více než milion kusů ročně. Úspěchů je mnoho, přesto se ve stejném období dají nalézt i dílčí nepodařené záležitosti.

Obrázek o vývoji automobilů produkovaných Škodovkou si můžete udělat díky dobovému testu první generace octavie combi (čtěte zde) a recenzi současné octavie se stejnou variantou karosérie. Článek se otevře po kliknutí sem

 

Právě se děje

Další zprávy