Škoda Scala v provozu bez maskování. Už nyní se testuje, co dostane při modernizaci

Eva Srpová Simona Janíková Eva Srpová, Simona Janíková
20. 12. 2018 11:45
Na českých silnicích už je možné potkat novou Škodu Scala bez maskování. Vůz se na začátku prosince oficiálně představil na prezentaci v Tel Avivu, ale testy probíhají dál. Spuštění ostré výroby v boleslavském závodu je naplánováno na začátek příštího roku.

V okolí Mladé Boleslavi natočila novou, stříbrně lakovanou Scalu v provozu Simona Janíková. "Už se vyrobilo sto předsériových aut a po silnicích okolo závodu jich aktuálně jezdí desítky," řekl Aktuálně.cz Pavel Jína ze Škody Auto, který má projekt modelu Scala na starosti.

Testovací auta ujedou v době předsériového testování a vývoje miliony kilometrů a záměrem je důkladněji prověřit odolnost a techniku.

"Ověřujeme životnost a kvalitu jednotlivých komponent, jejich chování v různých podmínkách a to, že nedochází k odchylkám v rámci testované skupiny vyrobených aut. Zároveň se při testovacích jízdách ladí nastavení podvozku a další aspekty ovlivňující komfort při řízení," dodává Pavel Jína.

I když vůz ještě ani není na trhu, už nyní se ve Scale, která brázdí české silnice, testují díly, které auto dostane při větší modernizaci. K té obvykle dochází dva až tři roky od vstupu vozu na trh. Testované vozy, které lze nyní na Mladoboleslavsku potkat, tedy už v sobě mohou vozit techniku, kterou Scala bude mít v roce 2022.

Vše o nové Škodě Scala se dozvíte tady:

 

Právě se děje

Další zprávy