Škoda postavila kupé na bázi Rapidu. Atero si ale nikdy nekoupíte

Škoda postavila kupé na bázi Rapidu. Atero si ale nikdy nekoupíte
Škodu Atero postavilo 26 žáků středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto. Jako základ použili sériový Rapid Spaceback. Kapota dostala větrací otvory. Přední nárazník skrývá velký otvor pro chlazení vzduchem.
Učni museli přesadit směrem vzad B sloupky za předními dveřmi a více sklonit C sloupky. Dveře jsou prodloužené, střecha se svažuje dříve než u Rapidu Spaceback.
LED světlomety vpředu i vzadu využívají červeného podsvícení. Osmnáctipalcová kola pocházejí z Octavie, jsou černě lakovaná a zdobená červeným lemem. Pneumatiky mají rozměr 225/35 R18.
Červeno-černá kombinace se prolíná i na přístrojovou desku, která se ale změnila proti Rapidu Spaceback mnohem méně než karoserie.
Foto: Škoda Auto
Ondřej Běhal
27. 5. 2016 20:49
Třídveřové kupé ze Škody Rapid Spaceback postavili studenti "továrního" strojírenského učiliště z Mladé Boleslavi. Auto teď bude putovat po výstavách a dalších akcích, pak skončí ve škole jako motivace pro další studenty. Na registrační značky se nikdy nedostane, i když je pojízdné a jeho upravený výfuk nechává hlasitě mluvit benzinový turbomotor 1.4 TSI. Podívejte se v galerii na detaily auta i na další dva výrobky učňů ze Škodovky.

Podrobný test Škody Rapid Spaceback čtěte zde.

 

Právě se děje

Další zprávy