Škoda Octavia byla v srpnu pátým nejprodávanějším autem v Evropě. Jaké vozy Evropané nejvíc kupují?

Škoda Octavia
Nejmladším zástupcem modelové řady Fordu Focus je loni na trh uvedená nejsilnější verze RS s pohonem všech kol (na snímku), které se daří ve srovnávacích testech takzvaných hot hatchů, tedy silných verzí běžných kompaktních aut. Běžné varianty Focusu ale letos tolik netáhnou. Vůz skončil v srpnu až devatenáctý a po osmi měsících mu patří v Evropě desáté místo s objemem prodeje o sedm procent horším než loni.
Škoda Octavia byla letos v srpnu v Evropě pátým nejprodávanějším novým vozem a tím vyrovnala loňské historicky nejlepší umístění ze stejného měsíce. V průběžném pořadí roku 2016 patří škodovce deváté místo se čtyřprocentním meziročním růstem prodeje.
Pozice nejprodávanějšího SUV na kontinentu patří tradičně Nissanu Qashqai, průběžně je z toho zatím letos osmé místo. A to i přesto, že srpen se mu vůbec nepovedl, když skončil šestnáctý a z SUV ho předběhly konkurenční Volkswagen Tiguan a menší Renault Captur.
Nový Opel Astra (na snímku kombi ST) slaví úspěch. Z modelů TOP 10 se letos chlubí největším meziročním nárůstem prodeje (+26 %). Celkově je sedmý, z aut nižší střední třídy mu patří stříbrná medaile. V srpnu skončil Opel Astra celkově dokonce čtvrtý.
Foto: Jakub Plíhal
Ondřej Běhal
26. 9. 2016 17:05
Nejprodávanější model Škody Auto v srpnu po roce zopakoval historicky nejúspěšnější prodejní výsledek v Evropě. Stejně jako loni skončila Octavia na pátém místě, dařilo se i třinácté Fabii. Skokanem měsíce se stal Volkswagen Tiguan. Nová generace kompaktního SUV oslovila o 79 procent více zákazníků než loni ta předchozí a skončila v srpnu hned za Octavií na šestém místě jako nejprodávanější auto kategorie. V průběžném pořadí letošního roku po osmi měsících je zatím Škoda Octavia devátá. Podívejte se do fotogalerie na desítku letos nejoblíbenějších nových aut u Evropanů.

Nejpopulárnější auta na českém trhu si můžete prohlédnout zde.

 

Právě se děje

Další zprávy