Škoda letos nenabídne žádné nové auto. Obohatí však výbavy - třeba o parkovací kameru s ostřikovačem

Radek Pecák Radek Pecák
20. 1. 2016 14:23
Velké SUV s logem Škoda se představí v Paříži v září a Česká republika bude prvním trhem, na němž se začne prodávat. Vyrobené vozy se ale k zákazníkům dostanou zřejmě až na začátku roku 2017. Nabídku chce ale tuzemská automobilka zatraktivnit například přidáním nových prvků do výbavy, k dispozici budou také nové verze modelů Superb a Fabia.
Novou verzí Fabie Combi se stane provedení ScoutLine
Novou verzí Fabie Combi se stane provedení ScoutLine | Foto: Škoda Auto

Technické řešení, které podstatně zlepší komfort při parkování, připravuje mladoboleslavská Škoda pro své dva důležité modely.

"V rámci roční modelové péče, tedy od 22. týdne tohoto roku, se začne v modelech Fabia a Rapid nabízet například parkovací kamera s ostřikovačem," uvedl na setkání s novináři vedoucí marketingu tuzemské prodejní organizace Škoda Auto Michal Pres.

Podrobné recenze modelů Škoda

Přehled všech aktuálně nabízených vozů Škoda na českém trhu včetně cen, výbav, možností porovnání s konkurenty a podrobných testů naleznete zde.

Podobné řešení je v segmentu malých a rodinných vozů zatím málo používané. Obvykle totiž objektiv parkovací kamery není ničím chráněn a v případě špatného počasí se velmi rychle zašpiní. Řidiči pak takováto výbava není prakticky k ničemu.

Kameru s ostřikovačem má třeba i velké MPV Fordu S-Max, v jeho případě je však umístěna vpředu v mřížce chladiče a prioritně slouží pro lepší rozhled řidiče na nepřehledných místech. Naopak ještě dále než Škoda šel Nissan v modelu Note. Tam je objektiv kamery omýván vodou a následně vysoušen vzduchem.

Novinkou ve Fabii po tomto datu bude rovněž adaptivní tempomat, v Rapidu si zákazníci budou moci nově užít ambientní osvětlení.

Řada SportLine nebude u Škodovky vyhrazena pouze pro Superb.
Řada SportLine nebude u Škodovky vyhrazena pouze pro Superb. | Foto: Radek Pecák

V modelu Citigo se ve stejnou dobu objeví LED denní svícení zabudované do hlavních světlometů, k dispozici bude rovněž automatická klimatizace.

Do běžných verzí modelu Octavia se od června bude moci montovat také adaptivní podvozek (dosud pouze ve verzi RS) a rovněž systém pro bezdrátové dobíjení mobilních telefonů. Stejný prvek se pak dostane i do Superbů.

Léto letošního roku se stane dobou, kdy se na trh dostanou dvě nové verze stávajících modelů. Prvním bude Fabia Combi ScoutLine ve stylu nedávno představeného Rapidu Spaceback ScoutLine, druhým pak Superb s optickým paketem SportLine.

Tato řada bude v dalších letech nabízena i pro jiné velké modely značky. Konkrétně pro velké SUV, uvažuje se i o Octavii.

 

Právě se děje

Další zprávy