Škoda Auto začala své nové SUV Kodiaq montovat i na Ukrajině. Dosud se vyrábělo jen v Kvasinách

ČTK ČTK, Ondřej Běhal
14. 3. 2017 13:49
Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto začala v minulém týdnu montovat nové SUV Kodiaq také na Ukrajině, v závodě společnosti Eurocar v Solomonovu. Předtím ho vyráběla pouze ve východočeských Kvasinách.
Škoda Kodiaq při testech na sněhu.
Škoda Kodiaq při testech na sněhu. | Foto: Jiří Kaloč

V ukrajinském Solomonovu montují škodovky od roku 2002. Škoda Kodiaq bude ve spojitosti se zahájením výroby v tomto závodě zároveň uvedena na ukrajinský trh. Auta ze Solomonova jsou podle mluvčího značky Tomáše Kubíka určena pouze pro Ukrajinu.

Automobilka se podle Kubíka v současnosti plně koncentruje na zavádění nového SUV na další trhy. "V blízké budoucnosti rovněž plánujeme zahájení výroby modelu Kodiaq v Číně," dodal Kubík.

Škodovka letos vyrobí ve svém závodě v Kvasinách na Rychnovsku zhruba 70 000 vozů Kodiaq, v dalších letech o 5000 více. Z dosud získaných objednávek vyplývá, že nejžádanější verzí bude vůz s motorem 2,0 TDI o výkonu 140 kilowattů s pohonem všech kol ve výbavovém stupni Style.

Ve třech českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí zaměstnává Škoda Auto zhruba 27 000 lidí, z toho 2000 cizinců. Vyrábí také v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

 

Právě se děje

Další zprávy