Renault má novou verzi rodinného "stěhováku". Objem kufru nového Grand Scénicu se blíží hodnotě 1 m3

Radek Pecák Radek Pecák
25. 5. 2016 10:24
Nová generace prodloužené verze tradičního velkoprostorového vozu automobilky Renault má být dostupná v autosalonech ještě letos.
Je možné přepravovat buď sedm lidí nebo polovinu vybavení domácnosti
Je možné přepravovat buď sedm lidí nebo polovinu vybavení domácnosti | Foto: Renault

Renault nadále bude nabízet modely pro početné rodiny. Ještě letos vstoupí na trh nová generace většího z rodu Scéniců, který tradičně nese označení Grand Scénic.

Foto: Renault

Jeho karosérie je o 24 centimetrů delší než v případě již v Ženevě představeného modelu Renault Scénic, díky čemuž lze v pětimístném provedení vozu využívat zavazadlový prostor o objemu až 866 litrů. To v případě, že jsou sedačky druhé řady posunuty ve svých kolejničkách maximálně vpřed. Pokud jsou naopak v nejzazší zadní poloze, klesne hodnota objemu kufru na stále velmi slušných 718 litrů.

K dispozici bude samozřejmě i sedmimístná verze.

Konstruktéři opět mysleli na to, aby se v autě při dlouhých cestách dobře "bydlelo". Míst na uložení drobností tedy bude dost a dost. Například objem přihrádky ve středové konzole je celých 13 litrů.

Uspořádání palubní desky ani výbava vozu nepřekvapí. Vychází totiž z toho, co se nabízí v modelu Mégane.

Foto: Renault

Pod kapotou se také objeví již známé agregáty. Výkonové rozpětí v případě těch zážehových bude sahat od 85 do 85 kW (115-130 koní). Dieselové jednotky budou mít výkon buď 81, případně 96 nebo 130 kW (110, 130 a 160 koňských sil).

Na výběr bude (v případě dieselů) jak manuální, tak automatická dvouspojková automatická převodovka, u zážehových zatím Renault nabídne jen manuální řazení.

Prodej vozu by měl být zahájen ještě letos. Ceny zatím značka tají.

Test dosud prodávané verze Renaultu Scénic naleznete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy