První jízda po opravené D1. Jsou tu zálivy i pískové bariéry

První jízda po opravené D1. Jsou tu zálivy i pískové bariéry
Do středy je dálnice před 41. kilometrem ve směru na Brno zúžena na jeden pruh v každém směru. Zdržení bylo ale naštěstí jen krátké.
Během rekonstrukce poloviny dálnice se provizorně jezdilo ve dvou pruzích v každém směru. Rychlost byla omezena na 80 km/hod. Do středy dočasně platí jen 60 km/hod.
Ve směru na Brno se už řidiči v úseku Šternov - Psáře mohou svézt po novém povrchu. Hlavní předností je absence jakýchkoli nerovností. Kromě toho se na něm auto ztiší.
Na většině vozovky je betonový povrch, pouze na mostech a v jejich okolí pokrývá vozovku asfalt.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
28. 7. 2014 19:00
Fotoreportáž z úseku dálnice D1, který se po zásadní rekonstrukci otevřel jako první.

První opravený úsek dálnice D1 se po čtyřech měsících otevřel mezi 41. a 49. kilometrem ve směru na Brno (Šternov - Psáře). Stavbaři zlikvidovali starý rozpraskaný betonový povrch a nahradili ho novým. Stejný postup nyní čeká pás ve směru na Prahu - tedy ten, po němž se v minulých měsících jezdilo ve čtyřech zúžených pruzích. Od středy se bude jezdit ve čtyřech pruzích na opravené polovině dálnice.

Do středy ale na řidiče čeká ještě omezení související s převáděním dopravy z jedné poloviny dálnice. K dispozici jim bude (na části osmikilometrového úseku) pouze jeden pruh ve směru na Brno a jeden ve směru na Prahu.

Během několika příštích dnů skončí také rekonstrukce poloviny dálnice na dalších dvou úsecích - u Lokte a u Jihlavy. Čtvrtý úsek - u Velké Bíteše - má nejméně půlroční zpoždění.

 

Právě se děje

Další zprávy