Range Rover bude mít kabriolet. Ukáže ho v Ženevě

Radek Pecák Radek Pecák
27. 2. 2012 8:03
Zatím má jít pouze o designový a technický koncept
Foto: Aktuálně.cz

I když fotografie vypadají velice realisticky, ve skutečnost bude Range Rover Evoque ve verzi kabriolet pouze studií. "S výrobou se zatím nepočítá, uvedla v tiskové zprávě automobilka.

Za novým vozem stojí Garry McGovern, šéfdesignér značky Land Rover a jeho tým. „Model Range Rover Evoque je pro úpravu se stahovací střechou jako stvořený. Tato studie nepředstavuje zcela tradiční verzi kabrioletu - při navrhování jsme využili především linií modelu Evoque, což nám umožnilo zachovat jeho charakteristický vzhled a přitom vytvořit něco velmi atraktivního," okomentoval koncept Garry McGovern.

Foto: Radek Pecák

Nový koncept si zachoval křivky modelu Evoque. Na váhu i torzní tuhost vozidla měla úprava karoserie na kabriolet minimální vliv. Střecha je po složení uložena ve zkoseném krytu se sklápěcím mechanismem, který je umístěný pod úrovní okenní linie.

Výbava je shodná jako u Evoque se střechou

Koncept SUV kabrioletu s plátěnou střechou má systém sklápění střechy, který je doplněn o automatický systém ochrany při převrácení vozu (ROPS).

Interiér zůstal čtyřmístný. V konceptu Range Rover Evoque Convertible jsou všechny technické vymoženosti z klasického vozu Evoque - od systému Terrain Response přes kamerový systém snímající okolí, parkovacího asistenta či dotykovou obrazovku s funkcí Dual View až po sound systém z dílny britské společnosti Meridian.

Koncept vozu Range Roveru Evoque Convertible je vyveden v šedém odstínu Causeway Grey a vybaven 21palcovými koly v titanově stříbrné barvě. Interiér vozu je laděn v barvách Lunar a Ivory.

 

Právě se děje

Další zprávy