Překvapení: Nový Lexus LS je jen dalším faceliftem

Radek Pecák Radek Pecák
1. 8. 2012 5:41
Nová maska chladiče má tvar vřetene
Foto: Aktuálně.cz

Již druhý facelift prodělala v letošním roce vlajková loď značky Lexus - model LS.

Představení novinky se uskutečnilo v kalifornském San Franciscu.

Přední část vozu dostala nyní tvary, které ji sjednocují se sedany GS a ES. Maska chladiče tvoří tvar vřetene. Značka k úpravě vzhledu sáhla proto, že shodné designové prvky na svých vozech používá německá konkurence.

Takto vypdal vůz dosud
Takto vypdal vůz dosud | Foto: Aktuálně.cz

 Přestože tisková zpráva hovoří o třech tisícíh změnách, které na voze byly udělány, stále jde ve své podstatě o automobil, který je na trhu od roku 2006 a v roce 2009 prodělal první modernizaci.

Klimatizace ovládá i teplotu volantu

Jednou ze tří novinek, které si v Lexusu LS pro modelový rok 2013 odbývají celosvětovou premiéru, je nový systém komplexního řízení klimatizace (Lexus Climate Concierge). Obsahuje 13 senzorů a centrální řídicí jednotka automaticky obsluhuje klimatizaci předních i zadních sedadel a také vyhřívání věnce volantu.

Pohodlí zůstalo zachováno
Pohodlí zůstalo zachováno | Foto: Lexus

V interiéru řidič najde modernizovanou palubní desku s 12,3palcovým displejem navigace. Může také využívat nový systém Drive Select, který nabízí pět jízdních režimů: Eco, Comfort, Normal, Sport S a Sport S+.

V nabídce zůstávají verze LS 460, 600H a přibývá sportovní varianta F Sport.

Sportovní verze je novinkou
Sportovní verze je novinkou | Foto: Lexus

Od civilnějších verzí se odlišuje dramatičtěji tvarovanými nárazníky i nástavci prahů. Podvozek byl snížen o deset milimetrů a verze s pohonem zadních kol má samosvorný diferenciál Torsen. Uvnitř není dřevěný, nýbrž kožený volant, sedačky mají výraznější boční vedení a na obložení interiéru obligátní dřevo nahradil hliník.

Lexus LS se prodává již 23 let a za tu dobu si ho koupilo 730 000 zákazníků.

 

Právě se děje

Další zprávy