Přehled aut pro opravdové chlapy. Galerie vozů do pořádného terénu, které dostanou nového krále

Přehled aut pro opravdové chlapy. Galerie vozů do pořádného terénu, které dostanou nového krále
Suzuki Jimny se nabízí již od 396 900 Kč. Pohání ho čtyřválcový motor se zdvihovým objemem válců 1,3 litru. Po silnici s ním lze jet maximálně rychlostí 140 kilometrů v hodině.
Variant Toyoty Land Cruiser je mnoho. Třídveřovou variantu s motorem 2,8D lze nyní získat za cenu 1 089 900 Kč.
Za podobné ceny se v současné době v České republice nabízí i ryze pracovní Toyota Land Cruiser řady 70, což je model tohoto vozu z 80. let. K mání je ve variantách třídveřový i pětidveřový wagon a rovněž jako pick-up s dvěma nebo čtyřmi bočními dveřmi,
Do kategorie pravých offroady každopádně spadají i některé verze Jeepu Wrangler. Automobil stojí na českém trhu nejméně 1 166 900 Kč a pohání ho motor 3,6 litru. Jeho spotřeba je 11,4 litru a maximální rychlost 180 kilometrů v hodině.
Foto: Jiří Kaloč
Radek Pecák Radek Pecák
8. 8. 2016 13:00
Automobilů, které disponují pohonem všech kol, je na trhu v současné době obrovské množství. V drtivé většině jsou to ale vozy, s nimiž není radno se pouštět jinam než na louku, či polní nebo lesní cestu. Těch, které disponují žebřinovým rámem, pevnými nápravami, redukční převodovkou, a obvykle i uzávěrkami diferenciálů, rapidně ubývá. Letos například jejich řady opustil Land Rover Defender. Přinášíme aktuální přehled offroadů, které poslouží jako pracovní stroje například v kamenolomu.

Přehled všech automobilů dostupných na tuzemském trhu, včetně jejich recenzí, ceníků a technických údajů najdete zde

 

Právě se děje

Další zprávy