Velký přehled automobilových novinek: Na co láká pařížský autosalon?

Jednou z největších hvězd výstavy v Paříži bude koncept Peugeot e-Legend.
O něco větší než A1 je nová generace kompaktního SUV Q3. Designově vůz hodně čerpá z luxusní Q8. Oproti ní ale bude mít navíc třeba posuvnou zadní lavici. Mezi motory nebude chybět turbodiesel, prim ale hrají benzinové jednotky.
Audi by mělo na svém stánku ukázat také své první čistě elektrické SUV e-tron. To, ač to na první pohled nevypadá, je s délkou 4,9 metru a rozvorem 2,93 metru velkým kusem auta. Dva elektromotory v útrobách vozu dávají maximálně 300 kW, dojezd je papírově 400 km. Cena vozu by měla být někde na úrovni dvou milionů korun.
Ve spolupráci s Toyotou probíhal vývoj nové generace BMW Z4. Dvoumístný roadster přijel před novou Suprou a stihl společnost rozdělit svým vzhledem. V útrobách pracují dva přeplňované čtyřválce - sDrive20i o výkonu 145 kW a sDrive30i o výkonu 190 kW -, případně přeplňovaný šestiválec M40i o výkonu 250 kW. Vždy jsou poháněna zadní kola, vždy přes automatickou převodovku.
Foto: Peugeot
Jan Matoušek Jan Matoušek
Aktualizováno 28. 9. 2018 11:47
Autosalon v Paříži se každý rok střídá s výstavou ve Frankfurtu. Letos tak přišla řada opět na francouzskou metropoli, pro fanouška automobilů ale půjde o trochu trpkou podívanou. Právě v Paříži se totiž ukázala situace současných autosalonů, která je charakterizována nezájmem značek. Celý koncern FCA, Ford, Mazda, Mitsubishi, Mini, Nissan, Opel, Subaru, Volvo a dokonce ani Volkswagen. Žádnou z těchto značek na výstavišti nepotkáte. I přesto jsme vybrali novinky, kvůli nimž se do města nad Seinou vyplatí zajet. Podívejte se do galerie.
 

Právě se děje

Další zprávy