Oplastovaný kolínský Citroën C1 Urban Ride se v Paříži líbil

Radek Pecák Radek Pecák
24. 10. 2014 14:27
O tom, zda se koncept představený na podzimním autosalonu bude vyrábět, rozhodnou stanoviska značky Citroën a také kolínské továrny TPCA.
Foto: Citroën

Několik kol jednání nyní čeká vedení francouzské automobilky Citroën a pravděpodobně i management továrny TPCA v Ovčárech u Kolína.

Mělo by se při nich rozhodnout o osudu koncepčního automobilu C1 Urban Ride, který byl jednou z dominant expozice značky Citroën na letošním říjnovém autosalonu v Paříži.

"Okouzlil více než 17 000 návštěvníků, kteří v hlasování projevili přání, aby se vůz dostal i do výroby," uvedlo ve vydané zprávě pro média tiskové oddělení automobilky. Pouze 18 procent hlasujících si přálo, aby koncept neměl své sériové pokračování.

Ještě větší (devadesátiprocentní) podporu získal Citroën C1 Urban Ride u návštěvníků sociálních sítí. Tam pro něj hlasovalo 2700 lidí. Opačný názor mělo jen 300 návštěvníků (10 procent z celkového počtu.

Foto: Citroën

"Vedení Citroënu se výsledkem hlasování bude velmi seriózně zabývat. V tuto chvíli nelze říci, kdy rozhodnutí o tom, zda vůz vyrábět, či nikoli, padne. Záleží samozřejmě také na kapacitních možnostech továrny TPCA," informovala online deník Aktuálně.cz mluvčí tuzemského zastoupení Citroën Lenka Martinová.

Vůz technicky vychází ze sériové verze letos představené druhé generace minivozu C1. Přidává výrazné plastové nárazníky, lemy blatníků a plastové prahy.

Pod kapotou se nachází tříválec 1,2 s maximálním výkonem 60 kW. Přestože má vůz vzhled malého SUV, poháněna jsou pouze přední kola.

Pokud by se skutečně automobil začal vyrábět, stal by se přímým konkurentem vozu Volkswagen Cross UP!, který sjíždí z výrobní linky v bratislavském závodě koncernu Volkswagen.

 

Právě se děje

Další zprávy