Přehled aut, u kterých technici TÜV nacházejí nejvíce závad

Přehled aut, u kterých technici TÜV nacházejí nejvíce závad
Fiat Panda nejspíše neprojde u techniků TÜV kvůli stavu zavěšení kol, kvůli účinnosti nožní brzdy, stavu výfuku a únikům oleje.
TÜV hodnotí model C4 (nástupce Xsary) špatně v kategoriích stáří od dvou do tří a od čtyř do pěti let. Majitelé by se měli soustředit na stav řízení, funkčnost nožní brzdy a také stav součástí brzdové soustavy.
Chrysler PT Cruiser už se nevyrábí, proto jsou v žebříčku pouze vozy šest a více let staré. Vždy mají problém se stavem zavěšení kol, řízením a osvětlením. Nejmladší kusy pak i s brzdovou soustavou a ztrátami oleje.
Případní zájemci o Fiat Dobló by si měli obzvláštní pozor dávat na kusy staré čtyři až pět let. Je u nich velká pravděpodobnost, že budou mít v nežádoucím stavu nápravy, řízení, osvětlení, brzdami, výfuk a poteče z nich olej. U starších kusů je to podobné, jen problémů s brzdami u nich bývá méně.
Foto: Renault
Radek Pecák Radek Pecák
14. 12. 2013 11:00

Mezi nejvíce poruchová auta při německých technických kontrolách patří řadu let téměř stále stejné vozy - zejména některé typy fiatů, dále třeba Dacia Logan či Chrysler PT Cruiser. Pro zajímavost přinášíme i informace o poruchách typických pro vozy Škoda. Ty jsou nejčastěji v lehkém podprůměru.

 

Právě se děje

Další zprávy