Odolný Citroën C4 Cactus bude v Česku stát 329 900 korun

Radek Pecák Radek Pecák
26. 8. 2014 7:10
Vzduchové polštáře zajišťující ochranu před následky drobných nehod jsou součástí již základní výbavy.
Foto: Citroën

Citroën C4 Cactus, automobil, který nabízí jako první řadu unikátních technických řešení, se v České republice začne od září prodávat za ceny začínající na úrovni 329 900 korun.

Verze Live s benzinovým motorem 1,2 má ve výbavě například palubní počítač, tempomat s omezovačem rychlosti, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, elektricky ovládaná okna v předních dveřích a také elektricky ovládaná vnější zpětná zrcátka, LED světlomety pro denní svícení, dotykový sedmipalcový středový displej a šest airbagů. Zvenčí chrání karosérii před poškozením ochranné "bubliny" Airbump.

Verze Feel je za příplatek třicet tisíc korun. Ta má navíc manuální klimatizaci s pylovým a prachovým filtrem, technologii Bluetooth (hands free s ovládáním telefonu a rádia na volantu), podélné střešní nosiče a také například kožený volant.

Interiér působí moderně a jednoduše. Například místo klasických dveřních madel jsou tu jen poutka.
Interiér působí moderně a jednoduše. Například místo klasických dveřních madel jsou tu jen poutka. | Foto: Radek Pecák

Nejvyšší stupeň výbavy Shine (od 409 900 Kč) pak obsahuje rovněž automatickou klimatizaci, mlhovky, parkovací asistenční systém s kamerou, kola z lehkých slitin a navigaci.

Vůz se bude dodávat se dvěma verzemi zážehového motoru 1,2 (výkony 81 a 110 koní) a dvěma verzemi turbodieselu 1,6. Ty jsou schopny vyprodukovat buď 92, nebo 100 koňských sil.

Nejnižší spotřeby by se podle údajů výrobce mělo dosahovat s výkonnějším dieselovým motorem a s manuální převodovkou. Na ujetí sto kilometrů si vůz vyžádá jen 3,4 litru nafty.

Přestože C4 Cactus využívá platformu a řadu dalších dílů se svým koncernovým sourozencem Peugeot 2008, jeho budoucí vlastníci v něm naleznou zajímavá technická řešení. Jedním z nich je airbag spolujezdce zabudovaný do rámu čelního skla, díky čemuž bylo možno v palubní desce vytvořit velkou a dobře přístupnou odkládací schránku, dalším skvělým nápadem jsou plastové díly se vzduchovými bublinami. Ty dokáží ochránit plechové díly při drobných "ťukancích" třeba na parkovišti obchodního centra. 

 

Právě se děje

Další zprávy