Nový web Baby SUV je rádcem pro všechny, kteří si chtějí pořídit univerzální auto

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
19. 9. 2018 15:15
Vydavatelství Economia spouští automobilový web, který nabízí přehled oblíbených univerzálních vozů kategorie SUV. Svůj vysněný nový automobil tu mohou najít aktivní jednotlivci a páry všech věkových kategorií nebo malé rodiny z města i venkova.
Nový web se věnuje nabídce malých SUV.
Nový web se věnuje nabídce malých SUV. | Foto: Aktuálně.cz

Vydavatelství Economia spustilo nový web www.babysuv.cz, který podrobně a kompletně mapuje aktuálně nejrychleji rostoucí automobilový segment na českém i evropském trhu s novými vozy - tedy kategorii malých, dostupných a městských SUV.

Na adrese www.babysuv.cz mohou najít vysněný nový automobil aktivní jednotlivci a páry všech věkových kategorií nebo malé rodiny z města i venkova. Přehled kompaktních, dostupných, stylových a městských SUV aktuálně čítá 26 modelů jedenadvaceti značek.

Denně aktualizovaný přehled přináší základní informace k jednotlivým automobilům a možnost řadit je podle různých kritérií. Nechybí ani novinky týkající se segmentu i vozidel, která do něj patří.

"Označení 'baby SUV' jsme použili, protože nejlépe vystihuje tuto kategorii aut. Každé z baby SUV totiž má minimálně jednoho většího sourozence. A žádné z běžných přídavných jmen tento segment nevystihuje dokonale. Jeho součástí totiž nejsou jen malá SUV, ale i téměř plnohodnotné rodinné vozy. Přesné by nebylo ani populární pojmenování 'městská SUV', protože řadu z nich kupují a užívají zejména lidé z venkova," uvedl vedoucí projektu Ondřej Běhal.

Jde o první on-line katalog zabývající se speciálně kategorií kompaktních SUV na českém trhu. Tu lze označit za zásobárnu nejuniverzálnějších automobilů z celé modelové palety. Malá SUV se totiž dají používat jak ve městě, tak na venkovských polních cestách.

Díky tomu, že řada z nich nabízí variabilní interiér, splňují nároky nejen jednotlivců a párů s aktivním životním stylem, ale také menších rodin. Na rozdíl od "dospělých" SUV u nich odpadá problém s vysokou spotřebou paliva nebo jízdní těžkopádností. Čím dál více zájemců o nový vůz je tak zvažuje jako alternativu dříve zavedených a populárních automobilů s karoseriemi typu hatchback, kombi nebo MPV.

Většinu baby SUV pohánějí spalovací motory, nechybějí však ani hybridní vozy, u nichž pohonným jednotkám na benzin pomáhají elektromotory. V nabídce je i jeden čistokrevný elektromobil. Kategorie baby SUV se v nejbližších letech rozšíří o další výrobce a modely. Jako jedna z posledních velkých automobilových značek v tomto segmentu zatím chybí Škoda Auto. I ona do ní ale příští rok vstoupí.

www.babySUV.cz

 

Právě se děje

Další zprávy