Nový trik proti útokům krys na kabely v autech. V čínském Nan-Ningu balí vozy do koberců a rohoží

ČTK ČTK
22. 8. 2016 10:10
Místní obyvatelé si nový způsob ochrany aut před útočícími hlodavci chválí, protože díky tomu prý automobil nepoškrábou ani malé děti. Ochranné obaly se zhotovují z textilu nebo bambusových rohoží.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Obyvatelé města Nan-ning v jižní Číně přišli s novým způsobem, jak chránit automobily před přemnoženými krysami. Obalují spodek vozů "maxizástěrkami", aby se hlodavci nedostali ke kabelům, které rádi hryžou, napsal zpravodajský server BBC News.

Po celém Nan-ningu v autonomní oblasti Kuang-si jsou k vidění automobily důkladně omotané improvizovanými štíty, ať už jsou z pevné tkaniny, nebo třeba bambusu.

"Máme tu strašnou spoustu krys," postěžoval si místní televizi jeden z obyvatel Nan-ningu. Problém s nimi podle jeho slov je především během zimy, kdy se rády schovávají na teplá místečka – například pod kapoty aut. "Dát kolem vozu tuhle zástěrku je dobré," dodal citovaný muž. "Krysy se nedostanou dovnitř a navíc auto nepoškrábají malé děti."

Na čínských sociálních sítích nicméně zahalené automobily vyvolaly značné pobavení, dobře míněné rady i kritiku. Někteří uživatelé uvádějí, že by bylo mnohem jednodušší pořídit si pár koček, a krysy se k autům neodváží. Ovšem Kuang-si je oblast nechvalně proslulá konzumací psího a kočičího masa, a proto čínští kritici dodávají: "Není divu, že jsou zamoření krysami, když si sežrali všechny psy a kočky.

 

Právě se děje

Další zprávy