Nový Opel Astra odtajní v září. Bude kratší a lehčí

Radek Pecák Radek Pecák
12. 5. 2015 6:24
Šéf automobilky s bleskem ve znaku slibuje více místa a lepší jízdní vlastnosti.
Jednotlivé detailu designu nového vozu jsou zatím stále ještě pečlivě ukrývány maskovacími fóliemi.
Jednotlivé detailu designu nového vozu jsou zatím stále ještě pečlivě ukrývány maskovacími fóliemi. | Foto: Opel

Sice se téměř o pět centimetrů (49 milimetrů) zkrátí a také vzdálenost mezi nápravami, stejně jako výška vozu bude menší, přesto šéf automobilky Opel Karl-Thomas Neumann slibuje zákazníkům, že nová generace modelu Astra nabídne uvnitř více místa.

Jako bonus se díky citelnému odlehčení (v porovnání se současným vozem o 120-200 kilogramů v závislosti na zvolené motorizaci a výbavě) dostaví lepší jízdní vlastnosti a samozřejmě i úspora paliva. K té navíc dopomohou i nové motory.

Základní motorizací bude benzinový tříválec, který je již montován pod kapoty vozů Corsa a Adam. Novinkou bude i nasazení zcela nové osmistupňové automatické převodovky.

Do výbavy se dostane řada nových asistenčních a komfortních systémů a prvků. Například tempomat se schopností úplného zastavení a samočinného rozjetí vozu, systém poloautomatického parkování nebo nouzové brzdění před překážkou.

Zatímco s karosářskou variantou kombi sportovní kupé GTC nejspíše v plánu není. Opel prý opět vyvíjí superrychlou verzi OPC, na tu si ale zájemci budou muset minimálně dva roky počkat.

 

Právě se děje

Další zprávy