Nový Lexus v Tokiu: Dvoudveřové kupé pro více zájemců

Tomáš Rybecký
24. 11. 2013 20:00
Lexus RC chce budoucím vlastníkům nabídnout ještě více emocí a zážitků z jízdy.
Foto: Lexus

Na tokijském autosalonu Lexus vystavuje dva zcela nové vozy RC. Návštěvníci si mohou prohlédnout RC 350 s motorem 3,5 l V6 a RC 300h s hybridním pohonem založeném na 2,5litrovém zážehovém motoru.

Dvoudveřové kupé míří za širším spektrem zákazníků. Oproti ostatním vozům Lexus má RC vysoce profilované křivky a zvýrazněnou masku chladiče. Ta je navíc nejširší a nejnižší ze všech vozů Lexus. Její rysy jsou doplněny sportovními trojúhelníkovými světlomety se svítícími diodami LED, jejichž tvar odkazuje na sportovní LF-LC. Potkávací světla ve tvaru "L" mají stejný tvar jako zadní sdružené světlomety.

Interiér kupé se inspiroval oceňovanými sportovními koncepty značky. Objevuje se zde výrazný kontrast barev i materiálů a osvětlení je pojato netradičně - zdola nahoru.

Oproti ostrým liniím vnějšího designu je vnitřek velmi zaoblený a díky dřevěnému a koženému obložení působí velmi luxusně. Multimediální systém je ovládán novým sdruženým ovladačem RemoteTouch. Nad sedmipalcovou dotykovou obrazovkou nalezneme analogové hodiny, typické pro nejprémiovější vozy. Pohodlí pasažérů zajišťuje pěnová konstrukce sedadel.

 

Právě se děje

Další zprávy