Nový český sporťák jede rychlostí až 280 km/h. Potřebujete na něj čtyři miliony a starší Audi R8

Nový český sporťák jede rychlostí až 280 km/h. Potřebujete na něj čtyři miliony a starší Audi R8
"Lidé si často myslí, že navazujeme na Škodu 110 R, která byla rozšířená. Ale to není přesné. Mě v dětství nadchla Škoda 200 RS, to byl závodní speciál," popisuje svou inspiraci Novague.
Loni se auto představilo jako prototyp R200 Non-Fiction v pražské galerii Dox. Homologované provedení se od něj lisí jen v detailech
Kulaté světlomety jsou převzaté z vozů Bentley. Oficiálně jde o přestavbu Audi R8, což mimo jiné umožňuje, aby se na voze objevovaly komponenty z jiných značek a nehrozily kvůli tomu žaloby.
Za sedačkami se nachází osmiválcový motor z Audi R8 minulé generace. To je nutné přivézt jako základ pro výrobu HN 200R. Stojí přibližně 1,7 milionu korun, přestavba samotná přijde na další 4,2 miliony korun.
Foto: Libor Fojtík
Luboš Kreč Luboš Kreč, Ondřej Běhal
11. 10. 2016 7:12
Firma Hoffmann & Novague dostala homologaci na svůj sportovní vůz HN R200, startuje jeho malosériovou výrobu. Automobil se inspiroval supersportem Škoda 200 RS z roku 1974 a oficiálně jde o přestavbu minulé generace Audi R8. I díky tomu bije pod kapotou "erka" osmiválcový motor s výkonem až 430 koní a maximální rychlostí 280 km/h. Další podrobnosti o novém českém sporťáku se dozvíte ve fotogalerii.

Popis adrenalinových zážitků s několika exempláři supersportu Audi R8 najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy