Foto: Novinářka projela Španělsko od západu až na východ. S Yetim zvládla za 17 dní 7200 km

Foto: Novinářka projela Španělsko od západu až na východ. S Yetim zvládla za 17 dní 7200 km
Moje španělské putování začíná ve zcela unikátním regionu v horách na hranicích Francie a Španělska, v Baskicku. Hrdí Baskové mají to štěstí, že tu žijí mezi zelenými kopci a horami, které se tu skoro dotýkají nebe, v těsné blízkosti mořských břehů, a právem se chlubí nejlepší kuchyní v celém Španělsku. První delší zastávkou je proto San Sebastian.
Stylové město s příjemným klimatem a dunícími mořskými vlnami je domovem vyhlášených tapas barů. Místní pintxo bary, kde si obřadně dávám první tapas, praskají celý večer ve švech...
Než se dostanu do asturských hor, kam mám namířeno, trvá mi to skoro celý den jízdy. Na trase provincií Kantábrie je totiž hned několik zajímavých míst, které se musí vidět. Prvním z nich je bezesporu Bilbao. V 90. letech 20. století zde vyrostl na místě bývalých továren jeden skvost. Budova Guggenheimova muzea s ladnými křivkami od architekta Franka O. Gehryho je tvořená z plechů.
Ukrývá pod svou „kapotou“ díla od Picassa nebo Kupky.
Foto: Sabina Kvášová
22. 10. 2016 16:51
Divoká příroda u břehů Atlantiku lemovaná velkolepými Pyrenejemi, prastaré poutní cesty, multikulturní města s tisíci lety tradice a ostrovy ve Středozemním moři plné přírodních krás. Takovou kombinaci unikátních míst je možné v Evropě najít v jediné zemi, ve Španělsku. Rytíř don Quijote měl pro své výpravy koně Rosinantu, novinářka Sabina Kvášová osedlala Škodu Yeti. Projela trasu od západního pobřeží Costa del Morte v Galicii až do nejvýchodnějšího přístavu El Castell na ostrově Menorca. Stranou nemohla zůstat cesta do Santiaga de Compostely ani větrné mlýny La Mancha. Všechna tato místa mají neuvěřitelnou atmosféru, která se dá jen stěží popsat, ale snímky ve fotogalerii ji přibližují.

Podrobný test Škody Yeti si můžete přečíst zde.

 

Právě se děje

Další zprávy