Nové mondeo je v Česku. Prodává se od 612 tisíc korun

Radek Pecák Radek Pecák
26. 9. 2014 15:30
Zadní cestující budou v případě nehody chránit také unikátní nafukovací pásy.
Nová generace Fordu Mondeo.
Nová generace Fordu Mondeo. | Foto: Ford

Zhruba dva roky poté, co se v USA začalo prodávat téměř identické auto s označením Ford Fusion, začíná tuzemské zastoupení značky s modrým oválem prodávat novou, již čtvrtou generaci vozu Mondeo.

Ford na slavnostním večeru oznámil ceny, za které bude od konce října automobil prodávat. Nejlevnější variantou bude za 611 900 korun vůz s karosérií liftback či sedan poháněný novým čtyřválcovým benzinovým motorem 1,5 Ecoboost.

V základní výbavě s označením Trend je dvouzónová automatická klimatizace, rádio s CD a ovládáním na volantu, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, mlhovky, tempomat, elektricky ovládaná okna a zrcátka a dojezdové rezervní kolo.

Foto: Radek Pecák

Za karosérii kombi se připlácí 30 tisíc a za vyšší výbavu Titanium 61 tisíc korun. Mondeo v tomto stupni výbavy má navíc multimediální systém Sync s hlasovým ovládáním, automatickým nouzovým voláním a desetipalcovým dotykovým displejem, dále sportovně tvarovaná sedadla, startovací tlačítko, vyhřívané sedačky i čelní okno, kameru s funkcí čtení dopravních značek a přepínání světlometů a rovněž sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin.

Bude i hybrid

V bezpečnostní výbavě budou mimo jiné bezpečnostní pásy pro zadní cestující, v nichž je ukrytý airbag. Po nárazu se nafoukne a zadrží tělo cestujícího pětinásobně větší plochou než samotný pás. To má zmenšit riziko případného zranění těl zejména dětských pasažérů. 

Kromě zmíněného motoru 1,5 Ecoboost bude tento automobil v Česku nabízen také s dvoulitrovým benzinovým agregátem a diesely 1,6 a 2,0 TDCi.

Začátkem roku 2015 k nim přibude benzinový agregát o objemu jeden litr, s nímž by vůz měl stát méně než 600 tisíc korun, dále dvoulitrový vznětový dvakrát přeplňovaný motor a také varianta s pohonem všech kol.

Mondeo se jako první ford v Česku bude prodávat i jako hybrid. Čtyřdveřové Mondeo Hybrid kombinuje zážehový motor o objemu 2,0 litru s elektromotorem a bude stát 762 990 korun.

Fordu se letos na tuzemském trhu daří. Meziročně zvýšil od ledna do srpna prodej svých osobních aut na českém trhu o třetinu na 8139 vozů. Patří mu tak čtvrtá příčka za značkami Škoda, Volkswagen a Hyundai.

 

Právě se děje

Další zprávy