Nové auto do města bude patřit mezi nejlevnější v Česku. Mitsubishi ho začne prodávat v říjnu

Jan Markovič Jan Markovič
22. 8. 2018 15:55
Mitsubishi Space Star, to je název nového modelu, který japonská automobilka začne v říjnu prodávat na českém trhu. Minivůz do města nabídne výběr ze dvou benzinových motorů a klimatizaci v základní výbavě. K dostání bude od 239 850 korun, čímž se zařadí mezi vůbec nejlevnější vozy na českém trhu.
Pod přední kapotu nabídne Space Star na výběr ze dvou tříválcových benzinových motorů MIVEC.
Pod přední kapotu nabídne Space Star na výběr ze dvou tříválcových benzinových motorů MIVEC. | Foto: Mitsubishi

Automobilka Mitsubishi rozšiřuje svou modelovou nabídku v Česku. Na trh vyslala vůz, který se stane jejím novým základním modelem. Malý hatchback Space Star, určený hlavně do městského provozu, bude nabízet za 239 580 korun. Za podobné peníze se prodávají vozy jako Hyundai i10, Škoda Citigo nebo Toyota Aygo, jejichž se stane přímým konkurentem.

Auto se bude hodit hlavně do městského provozu.
Auto se bude hodit hlavně do městského provozu. | Foto: Mitsubishi

Pod přední kapotu nabídne Space Star na výběr ze dvou tříválcových benzinových motorů MIVEC o objemu 1,0 nebo 1,2 litru. Levnější jednotka má výkon 71 koní a auto s ní zrychlí z nuly na 100 km/h za 16,7 sekundy. Spotřeba má být 4,6 litru benzinu na 100 km.

Silnější agregát pak bude mít výkon 80 koní, stovku pokoří za 12,7 sekundy a spotřebuje 4,9 litru. Tento motor bude možné řídit také s automatickou převodovkou, u které jsou hodnoty o něco horší než v případě manuálu (0-100 km/h za 13,5 s, spotřeba 5,0 litru na 100 km).

Mitsubishi se v případě modelu Space Star chlubí prostorností s tím, že ve voze najdou dostatek prostoru i lidé s postavami nad 180 cm. Zadní sedadla bude možné sklopit v poměru 60 : 40. V základním provedení bude v nabídce rádio s přehrávačem CD a MP3 či připojením přes USB doplněné o čtveřici reproduktorů. Média půjde ovládat tlačítky na volantu. Klimatizace je také v ceně.

 

Právě se děje

Další zprávy