Nová auta Jamese Bonda. Ve filmu Spectre bude mít i Big Foot

14. 2. 2015 7:33
Vůz Land Rover Defender Big Foot jezdí na kolech o velikosti 37 palců.
Foto: Radek Pecák

I na 24. pokračování série filmů s Jamesem Bondem se bude podílet společnost Jaguar Land Rover.

Automobilka oznámila, že oddělení Jaguar Land Rover Special Operations dodá na natáčení filmu s názvem Spectre koncepty Jaguar C-X75, Range Rovery SVR a LR Defendery Big Foot.

Toto oddělení Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations má na starosti vytvoření řady vysoce výkonných vozů pro značky Jaguar a Land Rover, produktů pro individuální návrhy vozů a výrobu malých sérií limitovaných edicí modelů obou značek.

Jaguar  C-X75 se představí v automobilové honičce vedle vozu Aston Martin DB10 v Římě. Koncepty Jaguar C-X75 byly vyvinuty ve spolupráci se společností Williams Advanced Engineering v Oxfordshire v Anglii.

Scény, ve kterých se objeví LR Defender Big Foot a Range Rover Sport SVR, se již natočily v Rakousku. Range Rover Sport SVR patří mezi nejrychlejší a nejvýkonnější Land Rovery. LR Defender Big Foot dostal 37palcové pneumatiky, aby zvládl i velmi extrémní terén. Vylepšeno bylo také odpružení a ochrana podvozku.

Tisková zpráva automobilky prozrazuje i něco o ději filmu. Na začátku je záhadná zpráva z minulosti, která agenta 007 přivede k odhalení zlověstné organizace. Zatímco se M musí bránit politickému tlaku, aby udržel tajnou službu naživu. James Bond postupně odhaluje rozsáhlý podvod a hroznou pravdu o tom, kdo ve skutečnosti stojí za projektem.

 

Právě se děje

Další zprávy