Nissan vrací do hry jméno Pulsar. Má konkurovat golfu

Radek Pecák Radek Pecák
24. 5. 2014 6:20
Nissan Pulsar je již třetí letošní novinka této japonské značky určená především pro evropský trh.
Příď vychází ze současných modelů Nissanu.
Příď vychází ze současných modelů Nissanu. | Foto: Nissan

Pořádnou nabídkou prostoru pro cestující v druhé řadě chce oslovit japonský Nissan se svým novým hatchbackem. S ním se vrací do třídy rodinných hatchbacků, v níž byl před lety zastoupen vozem Almera.

Ponese jméno Pulsar, což je označení, které již značka několikrát v minulosti použila, zejména ale u svých modelů určených pro Asii či Austrálii.

Nissan nový vůz vyvinul s ohledem na potřeby evropských zákazníků. také se zde bude vyrábět - konkrétně ve španělské Barceloně.

Jeden z dřívějších Nissanů Pulsarů.
Jeden z dřívějších Nissanů Pulsarů. | Foto: Nissan

Pulsaru má být podle zveřejněných technických dat pořádný kus - na délku má 4385 milimetrů, což je o 130 milimetrů více, než je stejný rozměr evropského bestselleru Volkswagen Golf.

Skvělý prostor pro kolena lidí sedících vzadu má mimo jiné zajistit i dlouhý rozvor - 2700 milimetrů (+65 milimetrů v porovnání s golfem). Rekordní místo ale má nabízet i v oblasti ramen.

Dělené zadní svítilny přecházejí z víka zavazadlového prostoru do boků vozu.
Dělené zadní svítilny přecházejí z víka zavazadlového prostoru do boků vozu. | Foto: Nissan

Nabídka motorů má být podobná jako například u modelu Qashqai. Tedy startovacím motorem v nabídce bude benzinový agregát 1,2, zájemci o diesel se budou moci vybrat z motorů 1,5  a 1,6. Nabízet se prý budou i sportovní varianty, včetně verze Nismo.

Podobné budou i prvky výbavy, včetně komplexu bezpečnostních elektronických pomocníků, který má označení Safety Shield. 

V interiéru k žádné revoluci nedošlo.
V interiéru k žádné revoluci nedošlo. | Foto: Nissan

Prodeje mají začít už krátce po letních prázdninách. Cenu zatím automobilka nezveřejnila. Nissan má v plánu stát se v Evropě nejprodávanější japonskou značkou a výrazně navýšit svůj tržní podíl. Zaujmout chce například novou generací vozu qashqai či SUV X-Trail.

 

Právě se děje

Další zprávy