Auta, která neuspěla. Projděte si galerii mizejících značek

Auta, která neuspěla. Projděte si galerii mizejících značek
Mitsubishi Lancer EVO býval mezi příznivci sportovní jízdy obrovský pojem. Postupně se tyto vozy vyráběly v deseti generacích. Letos ovšem jejich produkce bez náhrady skončí. Objevily se sice zprávy, že nový sportovní model značky bude hybrid, i ty však zvolna utichají.
Osmiválcová verze Lexusu IS s označením ISF měla brutální zrychlení a skvělý zvuk motoru. Zákazníci ovšem ve více případech, než by bylo vedení luxusní odnože koncernu Toyota milé, dali přednost konkurenčním modelům německých prestižních značek.
Škoda Fabia RS je za 475 900 Kč stále ještě k mání. Ukončení výroby současné druhé generace fabie ovšem znamená definitivní konec sportovní verze tohoto městského hatchbacku (a rovněž kombíku). V budoucnosti bude Škoda nabízet s přídavným označením RS pouze Octavii. Lidé u nynější fabie RS neměli moc v lásce automatickou převodovku a také výši ceny.
Seat Exeo skončil již v průběhu minulého roku. Pokus o reinkarnaci minulé generace Audi A4 se moc nevydařil, i když náklady na přípravu výroby byly v tomto případě relativně nízké.
Foto: Renault
Radek Pecák Radek Pecák
6. 4. 2014 16:21
Mezi automobily, které se příliš neprosadily, patří některá SUV i elektromobily.

Prohlédněte si galerii značek, o které není na trhu zájem.

 

Právě se děje

Další zprávy