Nejluxusnější Range Rover narostl o 19 centimetrů

Radek Pecák Radek Pecák
14. 4. 2014 16:53
Nejsilnějším motorem v nabídce je kompresorem přeplňovaný benzinový osmiválec.
Foto: Land Rover

Dvacet let nenabízela automobilka Land Rover své vrcholné SUV Range Rover s prodlouženým rozvorem.

Až nyní si dlouháni, kteří jsou zvyklí cestovat na zadních sedadlech, mohou pohovět ve voze, který je oproti běžnému Range Roveru delší přesně o 186 milimetrů.

Zvětšená délka je znát při pohledu z boku hlavně na zadních dveřích.

Land Rover je přesvědčen, že díky tomuto vozu může konkurovat i luxusním sedanům.

Foto: Aktuálně.cz

Vzadu může být instalována klasická třímístná lavice nebo dvě luxusní křesla. Jejich opěradla se mohou sklápět až o 17 stupňů.

Vůz, který se již představil i v České republice, je nabízen se třemi variantami pohonu. Nejlevnější je za 3 230 000 Kč vznětový osmiválec. Další variantou je hybrid, pod jehož kapotou se nachází jak elektromotor, tak i vznětový šestiválec. Zajímavostí je, že jak tento vůz, tak i dieselový SDV8 mají shodný výkon 250 kW a tudíž i shodné hodnoty zrychlení (6,9 s z 0-100 km/hod) a maximální rychlosti (250 kilometrů v hodině). Hybrid je však schopen spalovat na sto kilometrů jen 6,4 litru, zatímco osmiválec 8,7.

Foto: Land Rover

Nejvýkonnější a logicky také nejdražší je verze s pětilitrovým benzinovým osmiválcem. Ten vyvine až 375 kW výkonu, maximální rychlost 250 kilometrů v hodině a spotřebovává 12,8 litru na každých ujetých sto kilometrů.

Auto je v nabídce se dvěma stupni výbav. Vogue má kožené čalounění a dřevěný dekor, digitální televizní tuner i elektrické ovládání zavazadlového prostoru. Ve verzi Autobiography je navíc například panoramatické střešní okno, čtyřzónová klimatizace a klimatizovaná sedadla. Za čtyřmístný interiér Business Class se připlácí 124 tisíc Kč.

 

Právě se děje

Další zprávy