Nejkrásnější octavia odtajněna. V terénu už dojede dál

Radek Pecák Radek Pecák
11. 2. 2014 10:00
Nová generace vozu Škoda Octavia Scout bude mít premiéru na ženevském autosalonu.
Foto: Škoda Auto

Praha - Vůz, který má ambici stát se znovu nejkrásnější octavií na trhu, bude mít premiéru na začátku března v areálu ženevského výstaviště. Na prvním letošním velkém evropském autosalonu představí automobilka Škoda Auto novou generaci vozu Octavia Scout.

Firma nyní odtajnila první fotografie exteriéru a interiéru automobilu.

Podvozek nové generace vozu Škoda Octavia Scout je o 33 milimetrů výše nad zemí než u standardní octavie combi.

Vůz získal přisoudili mohutné, černým plastem chráněné nárazníky. Vzhled ozvláštňují stříbrné prvky. Také prahy a lemy blatníků chrání černé plastové kryty, podobně jsou černými ochrannými lištami chráněny také boky dveří.

Foto: Škoda Auto

Oproti standardní octavii se Scout liší i uvnitř. Na snímku interiéru jsme například napočítali dva nápisy se jménem vozu.

Také nová generace má samozřejmě pohon všech kol. Součástí sériové výbavy budou sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin.

Automobilka rovněž slibuje, že automobil bude nyní výrazně schopnější v terénu než předchozí generace vozu Scout. Zvětšily se totiž nájezdové úhly vpředu i vzadu a také stoupavost. Přesné hodnoty ovšem firma odtajní až později.

Dobrou zprávu má Škoda Auto i pro řidiče, kteří za vozem tahají přívěsy. Maximální přípustná hmotnost přívěsu se zvýší na dvě tuny, což je o čtvrtinu více než u minulé generace.

Foto: Škoda Auto

Zájemci si budou moci vybírat ze tří motorů. Dva jsou na naftu a jeden na benzin. Jejich technická data sice Škoda zatím nesdělila, je ale pravděpodobné, že vůz budou pohánět ty nejvýkonnější agregáty, které má mladoboleslavská automobilka vyčleněny pro model octavia. Oproti minulé generaci mají spalovat o pětinu méně paliva.

 

Právě se děje

Další zprávy