Nejhorší a nejlepší auta podle Britů. Uspěl i český yeti

Nejhorší a nejlepší auta podle Britů. Uspěl i český yeti
Na posledním 109. místě žebříčku skončil Chevrolet Spark, nejmenšímu v evropské nabídce této značky.
Druhá nejhorší je podle britských řidičů prémiová značka - Alfa Romeo Mito.
Třetí od konce: Citroën C3.
106. místo patří dalšímu zástupci prémiových značek - malé SUV BMW X1.
Foto: Aktuálně.cz
Radek Pecák Radek Pecák
7. 6. 2014 17:03
Nejlepšími automobilovými značkami jsou podle britských motoristů společně Jaguar a Lexus. Následují Mercedes-Benz, Škoda a Volkswagen.

Londýn - Patnáct tisíc majitelů automobilů ve Velké Británii rozhodlo o pořadí nejoblíbenějších i nejméně oblíbených utomobilů na tamním trhu.A Anketu uspořádala agentura JD Power společně s časopisem What Car.

Podmínky zařazení do žebříčku splnilo 109 automobilů. Muselo jít jednak o auta, jejichž stáří je mezi jedním rokem a třemi lety, a jednak s minimálním ročním prodejem alespoň čtyři tisíce kusů na území Velké Británie.

Každý majitel mohl přidělit body podle přesně stanovených pravidel. Celková známka je pak složená ze čtyř dílčích kategorií. Těmi jsou (s váhou při hodnocení 30 procent), kvalita a spolehlivost, atraktivita (25 procent), spokojenost se servisem (23 procent) a provozní náklady (22 procent).

Nejvyšší hodnocení získal Volkswagen Up. Tato německá automobilka v nejlepší desítce obsadila hned pět pozic, další dvě patří české Škodě.

Naopak v poslední desítce jsou především automobily značek Citroën a Ford, tím úplně nejhorším je Chevrolet Spark. Tato značka se ovšem z Evropy stahuje, takže příští rok se již její vozy v hodnocení nejspíše neobjeví.

Výsledky obdobného německého průzkumu najdete zde.

 

Právě se děje

Další zprávy