Nástupce Bugatti Veyron slibuje rychlost až 463 km/hod

Radek Pecák Radek Pecák
27. 4. 2015 15:58
O názvu nového vozu se zatím jen spekuluje, ve hře je pocta slavnému závodníkovi jménem Chiron.
Nejrychlejší verzí Veyronu byl SuperSport, který zvládal jet až 431 km/hod.
Nejrychlejší verzí Veyronu byl SuperSport, který zvládal jet až 431 km/hod. | Foto: Bugattti

Zřejmě již příští rok se světu představí nástupce nejrychlejšího sériově vyráběného automobilu světa  - Bugatti Veyron. Nový vůz, který zatím měl karosérii Veyronu, zastihli fotografové při testování na německém okruhu Nürburgring.

Britský server Carmagazine pak přinesl i řadu konkrétních technických údajů o novém supersportu.

Všechna kola bude - stejně jako dosud - pohánět vidlicový šestnáctiválec přeplňovaný čtyřmi turbodmychadly. Výkon by však nyní měl dosahovat 1500 koňských sil.

Maximální rychlost by měla dosahovat až 288 mil za hodinu, tedy více než 463 kilometrů za hodinu. Ke zrychlení z nuly na stokilomerovou rychlost má dojít za necelé dvě sekundy, což je hodnota blízká strojům formule jedna. Významný podíl na těchto údajích má mít také snížení hmotnosti. Spotřeba pak má zůstat pod hranicí 20 litrů na sto kilometrů.

Bugatti Veyron, jehož výroba skončila na přelomu loňského a letošního roku, mělo maximální rychlost 407 kilometrů v hodině a zrychlovalo z nuly na stovku během 2,5 sekundy. Kombinovaná spotřeba činila 25,9 litru na sto kilometrů jízdy.

Záhadou zatím zůstává cena a také jméno. Spekuluje se o tom, že vůz by mohl na zádi vozit jméno bývalého slavného závodníka Louise Chirona.

 

Právě se děje

Další zprávy