Mondeo, A4 i Superb od jedné koruny. Aukro spouští dražbu zánovních aut na internetu

Eva Srpová Eva Srpová
20. 11. 2018 13:00
Na českém internetovém aukčním portálu Aukro se dá pořídit ledacos, automobilů nevyjímaje. Avšak teprve nyní majitel přistoupil k on-line dražbě zánovních aut. Služba se spustila minulý pátek a vyvolávací cena automobilů je jedna koruna.
Superb od koruny? Český aukční internetový portál spouští službu s dražbou zánovních aut.
Superb od koruny? Český aukční internetový portál spouští službu s dražbou zánovních aut. | Foto: Škoda Auto

Jde o vozy po operativním leasingu, které firmy následně nabízejí k odkupu. Aukro u každého z aut v aukci garantuje jednoho dosavadního majitele, neupravenou servisní historii a pravdivý údaj na tachometru.

Vlastníkem vozů je leasingová společnost Business Lease. "Každý měsíc se k nám vrací přibližně dvě stě vozů z operativního leasingu, které následně putují k největším výkupcům ojetých vozidel v Česku nebo v tomto případě do Aukra," řekl Petr Škop z leasingové firmy.

"Ze zkušenosti víme, že s dražbou zánovních aut se pojí velká nejistota. Kupující nevědí, v jakém je auto stavu, jak doopravdy vypadá, nebo jestli není po vážné nehodě. Nejistoty ale v tomto případě vylučujeme," řekl Lumír Kunz, výkonný ředitel Aukra.

Služba se spustila 16. listopadu a potrvá do 25. 11. V nabídce je zpočátku dvacet aut, jmenovitě například Audi A4, Ford Mondeo nebo Škoda Superb či Octavia, ale i auta nižších kategorií, například Škoda Rapid, Fabia, Opel Astra nebo Peugeot 208 a 308. U všech je vyvolávací cena jedna koruna.

 

Právě se děje

Další zprávy