Mercedes-Benz v Praze předvedl koncept nového kupé

Tomáš Rybecký
31. 5. 2012 10:17
Studii nového kompaktního čtyřmístného kupé Concept Style Coupé, které se ještě letos začne vyrábět v Maďarsku
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Studie kupé Concept Style Coupé byla poprvé představena koncem dubna na autosalonu v Pekingu. Na Pražském Chodově byl vůz představen tento týden a bude zde do 3. června. Do Prahy Mercedes přivezl jeden ze tří prototypů putujících po světových autosalonech a ukazující jen vnější podobu vozu.

Produktový manažer Mercedesu-Benz Gerd Sailer navíc na Chodově novinářům přiblížil detaily konstrukce, designu vozu a současně i osvětlil důvody vzniku vozu označovaného jako projekt C117. Později by se měl proměnit ve zcela novou řadu CLC.
Čtyřdveřové kupé je stylové, nekonformní, provokující. Mezi technické inovace patří nový zážehový čtyřválec přeplňovaný turbodmychadlem o výkonu 155 kW (211 k) a pohon všech kol 4MATIC.

Diamantový vzhled

K výrazným rysům patří mimo jiné do přídě integrovaná kapota motoru s prolisy a maska chladiče s diamantovým vzhledem, který je pokračováním stylu studie Concept A-Class. Koncepční vůz je lakován odstínem Alubeam, který podtrhuje plastičnost tvarů.

Inovativní světlomety studie Concept Style Coupé připomínají neustále bdělé a respekt vzbuzující oči šelmy. V pohotovostním režimu svítí červeně. Zvláštností jsou ukazatele směru, u nichž se jednotlivé zdroje světla při blikání aktivují postupně. Concept Style Coupé má bezrámová boční okna.

Panoramatické okno

Designéři měli volné ruce i při návrhu velkých 20" kol, která působí svým turbínovým designem velmi sportovně. Ozdobné náznaky děrování na paprscích kol navazují na motiv diamantové masky chladiče. Do interiéru vpouští velké množství světla velké panoramatické střešní okno, které je odděleno od zadního okna, přecházejícího plynule do zádě, kovovou příčkou, jejíž kontura vzbuzuje asociace s ochranným obloukem pro případ převrácení.

Zadní svítilny, vybíhající dopředu i ke středu vozidla do špičky, podtrhují svým kovově-červeným barevným provedením avantgardní styl kupé. Dvojitá, formálně integrovaná výfuková soustava demonstruje sportovní ambice a záď vizuálně rozšiřuje. Motiv diamantové masky chladiče se znovu opakuje na úzkém zadním difuzoru.

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký Mercedes se líbí vám?

 

 

Právě se děje

Další zprávy