Massa byl v Praze. Otevřel tu nový salon Ferrari

Radek Pecák Radek Pecák
5. 5. 2010 13:54
Závodník Formule 1 také zahájil prodej modelu Ferrari 458 Italia.
Felipe Massa pobyl v Praze dvě a půl hodiny
Felipe Massa pobyl v Praze dvě a půl hodiny | Foto: Radek Pecák

Praha - Vítěz 11 Velkých cen Formule 1 a vicemistr světa z roku 2008 Felipe Massa otevřel v květnu na Evropské třídě nový autosalon značky Ferrari.

"Jsem v Praze bohužel jen krátce, ale určitě se sem chci ještě vrátit," řekl Massa. Vloni se měl v ČR zúčastnit setkání majitelů Ferrari na brněnském okruhu, ale krátce předtím ho vážně zranila pružina odlétnuvší od vozu Rubense Barichella. Během 150 minut, což byla jeho přítomnost v Praze, stihl přestřihnout pásku v novém autosalonu, v české premiéře odhalit nejnovější model Ferrari - 458 Italia a setkat se s členy klubu majitelů Ferrari.

Z Prahy pak soukromým letadlem odletěl do Španělska, kde se o víkendu jela další velká cena seriálu F1.

Nový pražský showroom Ferrari je vybudován podle nového konceptu značky a je vlastně jediný v takovéto podobě v centru města. "Ty zbývající, které jsou v této nové podobě v současné době rozmístěny ve světě (například v Beverly Hills či v Sydney), jsou umístěny za městem," uvedl generální ředitel pražského zastoupení značky Robert Pergl.

Stejně to vypadá i v továrně Ferrari

Prostředí pražského autosalonu je prakticky shodné i s tím, jaké je přímo v továrně Ferrari v italském Maranellu. Otevření nového českého zastoupení se podle Pergla o něco opozdilo. "Bylo to proto, že jsme museli čekat se začátkem stavby než  Ferrari ukončí práci architektů na novém designu," dodal.

"Vloni jsme v ČR prodali 46 nových vozů Ferrari, na stejné množství aut máme objednávky i letos," uvedl pro Aktuálně.cz Pergl. Zájem by byl ještě větší, ale víc vozů pro český trh není k dispozici.

Vozy Ferrari se v Česku oficiálně prodávají od roku 1997. V Česku je registrováno zhruba 400 strojů této značky.

 

Právě se děje

Další zprávy