Lexus už prodal přes půl milionu hybridů

Tomáš Rybecký
2. 1. 2013 8:06
Lexus během sedmi let prodal půl milionu vozů s hybridním pohonem
Foto: Lexus

Od prvního hybridního modelu Lexus v roce 2005 do konce listopadu 2012 prodal Lexus po celém světě více než 506 tisíc vozů s plně hybridním pohonem Lexus Hybrid Drive. Prodej těchto vozů postupně rostl. Nyní představuje přibližně 25 % celkového prodeje značky Lexus. Přes 126 tisíc hybridů Lexus se prodalo v Evropě, což svědčí o jejich velké oblibě. V západní Evropě vozy s hybridním pohonem již představují více než 85 % celkového prodeje značky.

Modely Lexus s plně hybridní soustavou pohonu, která spojuje zážehový motor s jedním nebo dvěma elektromotory, nabízejí atraktivní požitek z jízdy, stejně tak jako nižší emise a vynikající spotřebu paliva. Lexus začínal modelem RX 400h, který byl prvním sériově vyráběným vozem s plně hybridním pohonem v prémiové třídě a také se stal nejúspěšnějším hybridem značky. Dalším milníkem byl v roce 2007 sedan LS 600h jako první sériově vyráběný vůz s plně hybridním pohonem a motorem V8, který je dodnes nejvýkonnějším plně hybridním modelem.

V roce 2009 představil Lexus svůj první model poháněný výhradně hybridním ústrojím: HS 250h (na trhu v Japonsku a Severní Americe). V roce 2012 se na vybraných trzích představil nejnovější přírůstek hybridní řady Lexus, ES 300h.

 

Právě se děje

Další zprávy