Lexus LS vás i přivítá

Tomáš Rybecký
4. 3. 2013 17:00
Nový Lexus LS s technologií progresivního osvětlení interiéru AIS
Foto: Lexus

Nový Lexus LS přináší řadu pokrokových palubních technologií, které zaručují vysokou úroveň pohodlí. Nejvýraznější z nich je první systém progresivního osvětlení interiéru (AIS) pomocí LED diod.

Součástí systému Lexus AIS je nové osvětlení interiéru v bílém barevném tónu a dynamické osvětlení přístrojového panelu z LED diod.

Osvětlení kromě tvorby příjemné světelné atmosféry v interiéru obsahuje uvítací sekvenci pro pasažéry blížící se k vozu. Ta postupně rozzáří světla ještě před odemčením. Také postupně aktivuje a stmívá zdroje světla v přesné posloupnosti během spouštění motoru vozidla.

Není bílá jako bílá

Řada interiérových světelných zdrojů systému AIS se dělí do skupin podle teploty barvy: teplá bílá pro měkké osvětlení obličeje ze stropních světel a zdrojů u kosmetických zrcátek; bílá, vnášející do celého osvětlení interiéru eleganci a vyrovnanost k posílení atmosféry luxusu; a bílý žár pro co nejjasnější podsvícení textu na ukazatelích, přístrojovém panelu a hodinách.

Regulace časování, jasu a rozdělení zdrojů světla systému AIS po celém interiéru je plně koordinována, což umožňuje měnit atmosféru osvětlení v interiéru i exteriéru vozu v závislosti na aktuálním provozním a jízdním scénáři.

Mezi další palubní technologie patří Lexus Climate Concierge, což je první vícezónová samočinná klimatizace s vyhříváním a ventilací sedadel i volantu, nové referenční prostorové ozvučení Mark Levinson Reference Surround System s 19 reproduktory, multimediální obrazovka o úhlopříčce 12,3" se sdruženým ovladačem, nebo například relaxační systém pro zadní sedadla s přehrávačem Blu-ray.

Foto: Lexus

 

 

Právě se děje

Další zprávy