Lancia představila ceny vozu Thema na českém trhu

Zbyněk Klíč
7. 12. 2011 11:22
Základní varianta Lancie Thema s označením Gold přijde na 990 tisíc korun
Lancia Thema
Lancia Thema | Foto: Lancia

Lancia nabízí na českém trhu model Thema se třemi motory a třemi výbavovými stupni.

Základní varianta Gold, která přijde na 990 tisíc korun, zahrnuje bi-xenonová světla, sedm airbagů včetně kolenního u řidiče, ESC, asistent rozjezdu do kopce, kontrolu tlaku v pneumatikách, dešťový senzor, přední i zadní parkovací senzory, zadní parkovací kameru, rádio s šesti reproduktory (276 W) a ovládáním na volantu, bezklíčový vstup a start, akustickou ochranu předních i zadních skel, dvouzónovou klimatizaci, vyhřívané přední sedačky a tempomat. Standardem je také dotykový displej s rozlišením QVGA a úhlopříčkou 8,4".

Platinum, v nejlevnější variantě za 1 079 900 korun, přidává vyhřívaný volant, elektricky nastavitelné pedály s pamětí, ventilované přední sedačky, elektrické nastavení pedálů s pamětí, LED vnitřní osvětlení, vyhřívaná zadní sedadla či odvětrávaná sedadla řidiče a spolujezdce.

Nejvyšší verze Executive za 1 239 900 koun disponuje především luxusněji vypadajícím interiérem s kvalitnějším dvoubarevným koženým čalouněním, výbava navíc zahrnuje hudební systém Alpine s devíti reproduktory (na přání Harman Kardon s 19ti reproduktory 900 W za 17 500 korun), varování před čelním nárazem, navigaci Garmin, adaptivní tempomat a varování před kolizí s vozidly v mrtvém úhlu. Zajímavostí je taktéž dvojí nastavení elektrohydraulického posilovače řízení.

Vozy budou nabízeny s motory o výkonu 140 (Gold a Platinium), 176 a 210 kW (obojí Platinium a Executive), poháněné osmistupňovou a pětistupňovou automatickou převodovkou. Nejsilnější verze dosáhne maximální rychlosti 240 km/h a z nuly na sto zrychlí za 7,7 sekundy. Kombinovaná spotřeba motorů činí 7,1, resp. 9,4 litru/100 km.

 

Právě se děje

Další zprávy