Koncepty a studie vystavované na autosalonu v Paříži

Koncepty a studie vystavované na autosalonu v Paříži
To supersport Onyx stejné značky se lvem ve znaku určitě v plánech automobilky nefiguruje mezi modely, které mají bý urychleně zavedeny do výroby. Mimochodem, pohání ho dieselový osmiválec.
Nissan Pivo 3 je konceptem, který se prvně představil už vloni na podzim v Japonsku. Z parkoviště si ho můžete přivolat sami pomocí smartphonu. Na délku nemá ani tři metry.
Nissan Terra je předobrazem dalšího menšího SUV v nabídce japonské značky. Pohání ho tři elektromotory. Jeden uvnitř, další dva v zadních kolech. Díky tomu může být podlaha uvnitř zcela rovná.
Ani Citroën Tubik není žádnou velkou novinkou. Premiéru měl již před rokem ve Frankfurtu. Zhmotňuje představu o cestování devíti osob na delší vzdálenosti ve vzdálenějším časovém horizontu.
Foto: Radek Pecák
Radek Pecák Radek Pecák
29. 9. 2012 10:00

Své futuristické modely aut budoucnosti často ukazují hlavně japonské a francouzské značky. Obvykle jde o sportovní nebo sportovně užitkové automobily. S pohonem už si nikdo hlavu neláme - v drtivé většině je to elektromotor. Podívejte se na budoucnost vozů podle letošního pařížského autosalonu.

 

Právě se děje

Další zprávy