Kia začíná odtajňovat nové SUV ze Žiliny. Má prvky z Porsche

Radek Pecák Radek Pecák
18. 8. 2015 6:50
Čtvrtá generace vozu, který spadá do kategorie střední třída, se začne prodávat počátkem příštího roku.
Přední maska zůstává tradiční, tvar světlometů připomíná řešení značky Porsche.
Přední maska zůstává tradiční, tvar světlometů připomíná řešení značky Porsche. | Foto: KIA

Slovensko se stává velmocí ve výrobě vozů SUV. K upevnění této pozice nepochybně přispěje i další, již čtvrtá generace vozu Kia Sportage. Novinka bude mít premiéru na autosalonu ve Frankfurtu v polovině září. Stejně jako nynější automobil tohoto jména se i připravovaný vůz bude vyrábět v jediném evropském výrobním závodě značky ve slovenské Žilině.

Kia zatím přesnou podobu vozu tají, nicméně dost už naznačují první oficiální kresby.

Boční linie zůstává obdobná jako u dosud prodávané verze, vnáší tedy do tohoto segmentu prvky kupé. Na přídi zůstává charakteristický kryt chladiče s takzvaným tygřím nosem. Novinkou jsou světlomety, které svým designem tak trochu připomínají některé automobily s logem Porsche.

Foto: Aktuálně.cz

Tisková zpráva avizující příchod vozu zatím žádné detaily neuvádí. Neznámé tedy zůstávají rozměry, prvky výbavy, motory a samozřejmě i cena.

Je ale logické, že například motory a komfortní či bezpečnostní asistenční systémy budou podobné, jakou využívá nejnovější generace vozu Tucson, který vyrábí spřízněná automobilka Hyundai.

Podobně jako nyní budou v nabídce verze s pohonem pouze předních, tak i všech čtyř kol.

Model Sportage nabízí Kia již od roku 2003. V loňském roce se evropské prodeje poprvé těsně přiblížily hranici 100 tisíc kusů.

 

Právě se děje

Další zprávy