Kamioňácká Kobra 11: Řidič zastavil v Německu za jízdy náklaďák, jehož šofér zemřel

ČTK ČTK
10. 5. 2019 10:50
Řidič kamionu se v Německu na dálnici u města Leverkusen odvážil k riskantnímu manévru, když si všiml, že po vozovce nekontrolovatelně jede jiné čtyřicetitunové vozidlo. Jeho šofér za jízdy zkolaboval a zemřel. Dnes o tom informovala policie v Kolíně nad Rýnem.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Motoristé ve středu kolem 21:00 SELČ nahlásili policii, že na dálnici A1 mezi Leverkusenem a Remscheidem se nápadně pomalu pohybuje tahač s návěsem. Vozidlo vybočilo z pravého jízdního pruhu a naráželo do středových svodidel.

Řidiči ostatních kamionů se zařadili vedle sebe za tento tahač, a tak dálnici "ucpali" pro další auta. Dva řidiči vystoupili ze svých aut a snažili se tahač jedoucí rychlostí asi 15 kilometrů za hodinu dohonit.

Když přijeli policisté, přibrzďovali tahač svojí dodávkou a jistý 43letý řidič kamionu si stoupl na její nárazník a odtamtud rozbil postranní okno tahače. Pak otevřel dveře a po schůdkách vystoupal do kabiny a vozidlo zastavil.

Zdravotníci se bezvýsledně pokoušeli oživit šoféra tahače, odvážnému zachránci ošetřili řezné rány, které si způsobil, když rozbíjel okno a prostrkával jím ruku do kabiny, aby otevřel dveře tahače.

 

Právě se děje

Další zprávy