Hyundai začíná nabízet velkou dodávku. K mání bude zatím u deseti tuzemských dealerů

Radek Pecák Radek Pecák
9. 10. 2015 9:56
Korejská značka Hyundai uvedla na český trh nový typ Hyundai H 350. Tato dodávka je druhým modelem této automobilky v segmentu užitkových vozů. Zatím ji bude nabízet jen menšina zastoupení. Ostatní teprve budou muset připravit náležité prodejní a servisní prostory.
Největší zájem bude podle předpokladů Hyundai o skříňovou verzi.
Největší zájem bude podle předpokladů Hyundai o skříňovou verzi. | Foto: Hyundai

Ve třech karosářských variantách - skříňové, minibus a valník - začne tuzemské zastoupení korejské značky Hyundai prodávat na českém trhu nový užitkový automobil Hyundai H 350.

Základní cena za skříňovou variantu byla stanovena na 748 990 Kč. Minibus, který včetně řidiče uveze až patnáct lidí, je za 1 311 640 a šasi, na které bude možno přimontovat valník nebo jiné nástavby, má cenovku 724 790 Kč.  

Foto: Hyundai

Dodávka se bude dodávat ve dvou délkách. Kratší, která měří pět a půl metru, uveze v nákladovém prostoru 10,5 metru krychlových, delší (vnější rozměr je 6,2 metru) pojme až 12,9 metru krychlového.

Hmotnost nákladu může být až 1365 kilogramů.

U delší varianty se za příplatek nabízí možnost otevírání dvoukřídlých zadních dveří v úhlu až 270 stupňů. Standardní je úhel 180 stupňů. Bočními posuvnými dveřmi projdou předměty široké 127 a vysoké 193 centimetru, zezadu lze nakládat věci široké 153 a vysoké 181 centimetrů.

Foto: Hyundai

Pod kapotu se montují dvě verze čtyřválcového turbodieselu 2,5 CRDi. Slabší má maximální výkon 110 kW, silnější 125 kW. Zajímavé je, že obě mají shodnou maximální rychlost 174 kilometrů v hodině. Pohonná jednotka je spojena se šestistupňovou manuální převodovkou, která pak posílá točivý moment na zadní nápravu.

V kabině jsou dvě nebo tři místa. V základní výbavě je airbag řidiče (pro spolujezdce se dodává na přání), výškově nastavitelné sedadlo řidiče, elektrické ovládání oken, centrální zamykání s dálkovým ovládáním a asistenční systém pro usnadnění rozjezdu do kopce.

Delší varianta dokáže pojmout 5 europalet.
Delší varianta dokáže pojmout 5 europalet. | Foto: Hyundai

V základní ceně jsou také boční ochranné lišty a stupínek v předním nárazníku, který usnadňuje přístup a mytí čelního skla.

V lépe vybavených verzích nebo za příplatek se pak do vozu montuje manuální klimatizace, mlhovky, vyhřívané čelní okno pod stěrači, odpružené sedadlo řidiče, parkovací asistent, parkovací kamera, navigace, rádio nebo systém pro varování před nechtěným opuštěním jízdního pruhu.

 

Právě se děje

Další zprávy