Hledali jsme nejlevnější nová auta módní kategorie SUV. Za méně než půl milionu jich je třiadvacet

Nejlevnějším SUV na trhu je miniaturní Suzuki Ignis.
Ford Kuga je nejlevnějším SUV střední třídy. Do této kategorie řadíme auta, jejichž karoserie délkou přesahuje 4,5 m. Prodává se od 499 990 korun. Za tyto peníze dostanete verzi s pohonem přední nápravy a benzinovým turbomotorem 1.5 EcoBoost.
Honda HR-V patří mezi kompakty, tedy rodinná SUV. Stojí od 494 900 korun s benzinovou patnáctistovkou bez turba a pohonem předních kol.
Toyota C-HR začíná na ceně 489 900 korun s benzinovým motorem 1.2 Turbo a pohonem přední nápravy.
Dvacítku nejlevnějších SUV otevírá Renault Kadjar s cenou od 479 900 korun. Také jeho pohání benzinová dvanáctistovka s turbem, která roztáčí přední kola.
Foto: Jan Markovič
Ondřej Běhal
5. 8. 2017 7:46
Díky ochranným prvkům na karoserii se tváří, že by mohla okamžitě vyrazit do terénu. Přesto k tomu většina levnějších aut kategorie SUV není určena. U zákazníků jim to ale nevadí. Jejich popularita na českém i evropském trhu roste a nových modelů přibývá. A to i v cenově dostupných relacích. Na českém trhu jsme aktuálně objevili 23 automobilů kategorie SUV, které lze jako nové pořídit za méně než půl milionu korun. Najdete je v přiložené fotogalerii.

Kompletní přehled všech 198 verzí vozů kategorie SUV s cenou nižší než půl milionu korun si můžete prohlédnout pod tímto odkazem.

 

Právě se děje

Další zprávy